Vlnr: Henri Polman. Joost Immink, Jorik Klein Nijenhuis, Bram Polman, Jarik Bakker en onder Mark Konings en Frank Adema. Foto: PR
Vlnr: Henri Polman. Joost Immink, Jorik Klein Nijenhuis, Bram Polman, Jarik Bakker en onder Mark Konings en Frank Adema. Foto: PR

Team Switbertus succesvol op NK

LICHTENVOORDE - Run-Archery, de combinatie van hardlopen en boogschieten, vergelijkbaar met de winterbiathon, is een relatief jonge sport in Nederland. Ondanks dat het niveau in Nederland elk jaar stijgt kon Team NL nog net niet op tegen de buitenlandse toppers, maar de aansluiting is gerealiseerd.

Wat een spanning en hoog niveau; vijf mensen in de finale binnen 21 seconden; Oskar versloeg op de laatste meters Mark van Tiel van Concordia Zeeland (zilver NK) en het 3-tal van team Switbertus; Joost Immink (brons als debutant op het NK), Bram Polman (Nederlands kampioen bij de junioren) en Jorik Klein Nijenhuis. Jorik mistte na een goede kwalificatie als tweede Nederlander en een uitstekende finale de bronzen plak op het NK op slechts elf seconden. Debutant Jarik Bakker presteerde verdienstelijk met een 19de plek bij de heren overall en bleef daarmee zelfs Mark Konings net voor. Henri Polman was zo gelukkig als enige master als 14de en laatste de A-finale te halen en won daarmee de NK-titel voor de 6de keer.

Spectalulaire Team-Relay
De afsluitende estafette was aangekondigd als 'voor de fun' maar de deelnemers dachten hier duidelijk heel anders over. De teams gaven alles voor elkaar en voor hun land om in de prijzen te vallen. Het team Nederland 1 was nu wel de internationale toppers de baas. Zilver was er voor een internationaal jeugdteam en brons voor het National Team Russia 1 net voor team Switbertus 1 met Jorik, Joost en Bram. Een echte topprestatie want Team Switbertus versloeg twee Russische teams. Team Switbertus 2 met Mark, Jarik en Henri pakte de 9de plek.