Willy Heinen met enkele van de vele, bijzondere planten. Foto: Lydia ter Welle
Willy Heinen met enkele van de vele, bijzondere planten. Foto: Lydia ter Welle

Intratuin Bredevoort: breed en bijzonder assortiment

BREDEVOORT – Intratuin Bredevoort is helemaal klaar voor het herfst- en winterseizoen. Het groenwarenhuis heeft alles in huis om de – vaak verdroogde – tuinen winterklaar te maken, en om het binnen in huis gezellig te maken voor de winterperiode. "Kom gewoon eens langs, en laat je verrassen door het zeer brede assortiment aan planten voor binnen en buiten. Tot de kerst zijn we zeven dagen per week open!", nodigt eigenaar Willy Heinen uit.

Door Lydia ter Welle

Heinen benadrukt nog eens: "We hebben een heel groot én bijzonder aanbod aan planten en struiken om de tuin weer prachtig klaar te maken, zodat niets meer herinnert aan het effect van de droge zomer. En dan zeg ik met nadruk: bijzondere planten." Tijdens een rondgang door het bedrijf toont hij wat voorbeelden, zoals een meer dan manshoge plant met grote bladeren, die na de bloei ook nog eens grote eetbare bessentrossen vertoont. Of een skimmia met trossen geel-rode bessen, en een vlinderstruik, niet met de gebruikelijke roze, witte of paarse trosvormige bloeiwijze, maar met zonnig gele ronde bloemtrossen.

Kamerplanten
Ook in de kamerplanten is het assortiment verbazingwekkend groot en ook hier met veel bijzondere planten.
Daarnaast voert Intratuin Bredevoort een zeer ruime keuze in betaalbare woonaccessoires, in allerlei stijlen en kleuren. "Dankzij het feit dat we als Intratuin eigen inkopers in bijvoorbeeld India en China hebben, kunnen we leveren tegen aantrekkelijke prijzen", legt Heinen uit.

Bloembollen
Natuurlijk is er ook een groot aanbod aan bloembollen. "Dat vergeten mensen nog wel eens: als je in het voorjaar van de kleurenweelde van bloembollen wilt genieten, zul je ze nu moeten kopen en planten!"

Workshops en meer
Intratuin Bredevoort organiseert diverse activiteiten op groengebied, zoals workshops en inspiratiedagen. Zo is er op zaterdag 13 oktober, op de Inspiratiedag Groen Wonen, een workshop hortensiakrans maken, en een kidsworkshop pompoenen. Een ander groot spektakel is de Family Day, die dit jaar plaatsvindt op zondag 11 november. "Dan komen er diverse andere ondernemers naar ons groencentrum, om er hun producten en diensten te tonen. En we noemen het Family Day, omdat er voor het hele gezin de hele dag door van alles te beleven, uitproberen, proeven en beluisteren is!", aldus de enthousiaste Heinen.

Decembersfeer
Momenteel wordt hard gewerkt aan de inrichting van de 'kamers' met kerstversiering en (kunst-)bomen in allerlei maten, stijlen en kleuren.

Openingstijden
Intratuin Bredevoort is van maandag tot en met donderdag open van 09.00 tot 18.00 uur, op vrijdag van 09.00 tot 20.00 uur, op zaterdag van 09.00 tot 17.00 uur en tot en met 23 december op zondag van 11.00 tot 17.00 uur. Meer informatie over alle workshops en activiteiten bij Intratuin Bredevoort is te vinden op de website en de facebookpagina.


www.intratuin.nl

Facebook: Intratuin Bredevoort