Josta van Straaten ontvangt de PSC Lichtenvoorde-trofee van Mickey Morssinkhof. Foto: Wendy Scholten
Josta van Straaten ontvangt de PSC Lichtenvoorde-trofee van Mickey Morssinkhof. Foto: Wendy Scholten

Josta van Straaten houdt hoofd koel in Vragender

VRAGENDER - De slotronde van de 1.40m Grote Prijs op vrijdagavond op Paardensportcentrum Lichtenvoorde was niet iedereen welgelegen. Van de acht barrageklanten bleven er maar drie foutloos en daarvan won Josta van Straaten uit Den Ham op Ciao Bella S (v. Triomphe de Muze). "Ik denk dat er teveel risico genomen werd en dat de paarden door de snelheid te plat gingen springen. Dat probeerde ik te voorkomen met mijn merrie", vertelt de amazone. Een mooie beker viel haar ten deel.


Open huis 'Kom bewegen bij Litac'

LICHTENVOORDE - Voor iedereen geldt dat het van groot belang is dat men in beweging komt en blijft. Dat kan op vele fronten bij tal van verenigingen of gewoon individueel. Een van de mogelijkheden vindt u bij Litac. Op zondag 14 oktober tussen 13.00 en 16.00 uur opent de vereniging haar deuren voor alle belangstellenden.

Litac is van oudsher een tafeltennisvereniging, al sinds 1949. Op de open dag kan er dus getafeltennist worden, onder andere aan de tafeltennisrobot. Tafeltennissen bij Litac kan zowel in competitieverband als recreatief beoefend worden. Of kom kijken bij het schuiftafeltennis. Een sport die met name onder G-sporters in trek is. Zij hebben iedere woensdag hun vaste trainingsavond. Zin in meer actie? Wellicht is dynamic tennis (voorheen dutch tennis) iets voor u. Deze attractieve racketsport voor jong en oud is zeker de moeite waard om eens te komen bekijken en te proberen. Breng uw gymschoenen mee en laat u uitdagen door het lichte racket en de speciale foambal.

Tijdens de open dag staan onze gastvrouwen en -heren klaar om u te voorzien van een kopje koffie of thee en de nodige informatie. Wie na de open dag zin heeft om lekker te komen sporten bij een gezellige en dynamische club, kan de komende weken vrijblijvend komen kennismaken met zowel tafeltennis als dynamic tennis. Minimaal vier keer een gratis training (voor de jeugd is er elke week training).

Clubgebouw De Zandschoppe bevindt zich aan de Varsseveldseweg 62A in Lichtenvoorde. Het bestuur en de leden van Litac verwelkomen u graag. Zie ook bij de keitjes.


Litac walst ook over Shot heen

LICHTENVOORDE - Het is inmiddels wel duidelijk dat er in de hoogste districtsklasse geen maat staat op het Litac-team. Ook het Wageningse Shot moest de dadendrang van het Lichtenvoordse trio erkennen.

Het ooit zo roemrijke Shot, dat in het verleden meerdere internationals in zijn gelederen had, ging diep door het stof. Alleen Yi met de traditionele Chinese penhoudergrip was lastig en kon slechts met moeite worden bedwongen. Edwin Rensen stond zelfs met 2-0 achter, maar wist uiteindelijk via een vijfde set terug te komen. Sander Spijkers zag zijn 100 procent winst in deze competitie niet in gevaar komen, al was het ook heel nipt tegen Yi, en ook Aaron Albeck smashte er weer lustig op los. De najaarscompetitie is nu op de helft en Litac heeft een straatlengte voorsprong op de nummer twee, TVO Oosterhout, met 10 punten. Komende vrijdag komt Hercules Terborg op bezoek.

2de klasse D
Litac 2 – Relax 1 (Didam) 7-3
Een hoofdrol was weggelegd voor Jasper Bluiminck: hij scoorde drie keer. Jurgen Spijkers volgde redelijk in zijn spoor met twee zeges. Imre Huitink moest dit keer genoegen nemen met één punt. Het dubbel leverde het zevende punt op. Jammer van de nederlaag onlangs tegen koploper Bit.nl uit Ede, maar de tweede plaats is ook bepaald niet slecht en met vier punten achterstand is de eerste stek nog niet uitzichtloos.

2de klasse E
Litac 3 – Shot 3 (Babberich) 6-4
Hier eiste Eric Schurink de hoofdrol op. Hij bleef ongeslagen. Robbert Terpstra slaagde er in twee tegenstanders te doen capituleren en Anne Wouda moest dat zelf twee keer doen. Genoeg echter voor de overwinning. Ook in deze poule is één team waarschijnlijk te sterk: Rhenus uit Rhenen. Maar wie weet.

4de klasse
Litac 4 – Atak 3 (Aalten) 10-0
Wat het eerste kan, moeten wij ook kunnen, moet dit team gedacht hebben. Het Lichtenvoordse team met de oud-jeugdspelers Joor Bluemink en Julius Bulten liet er geen gras over groeien. Beiden spelen een sterke competitie en beiden zijn nog ongeslagen. Ook 'good-old' Roel Wieggers was weer eens van de partij. Zijn eerste optreden dit seizoen was eveneens succesvol. Hij kwam, zag en overwon. Komende week wordt het pas echt spannend voor de koploper, want de enige rivaal, Vios uit Beltrum, zal dan proberen roet in het eten te gooien.