Collecteweek Duchenne Spierdystrofie

OOST GELRE - Van 15 tot en met 20 oktober organiseren Wencke Koops en Anke Groters voor de zesde keer op rij de Duchenne-collecteweek in Lichtenvoorde, Zieuwent, Harreveld, Vragender, Mariënvelde en Lievelde. De moeders van een zoon met deze fatale spierziekte zamelen geld in voor onderzoek. Zodat Tim van 12 en Stein van 9 en al die andere jongens met Duchenne mogen hopen op een andere toekomst.

Als je met Duchenne spierdystrofie wordt geboren, breken je spieren langzaam maar zeker af en word je steeds minder sterk. Kleine kinderen met Duchenne vallen vaak en kunnen niet goed rennen en springen. Als het lopen niet meer gaat worden ze afhankelijk van een rolstoel (meestal rond 10-12 jaar). Wanneer de spieren die voor ademhalen nodig zijn te zwak worden is beademing nodig (meestal rond de 20 jaar). Ook de hartspier wordt steeds zwakker waardoor Duchenne spierdystrofie uiteindelijk een fatale ziekte is. Dankzij beademing en het gebruik van (hart)medicatie is de levensverwachting de afgelopen jaren toegenomen. De helft van de patiënten wordt nu ouder dan 30 jaar.

Meer informatie of een donatie? wkoops18@gmail.com of ankenij1979@gmail.com. www.duchenne.nl


Lotenactie St. Caecilia

LICHTENVOORDE - De Harmonie en Drumband St. Caecilia komt vanaf 8 oktober weer bij u langs met de jaarlijkse loten- en donateursactie. Daarbij zijn mooie Iris-cheques te winnen met als hoofdprijs 250 euro. De opbrengst van de loterij komt ten goede aan het voortbestaan van de vereniging.

Muziek is emotie
Muziek bepaalt de sfeer in gezelschappen en heeft een stevig fundament in de Lichtenvoordse samenleving. Als vereniging gelooft St. Caecilia sterk in het nut van muziek op de (lokale) maatschappij. Muzikale omlijsting bij de Dodenherdenking, op Nationale Veteranendag, bij het Bloemencorso, het vogelschieten. Muziek geeft diepgang en maakt iets in mensen los. Daarnaast verzorgt de vereniging elk jaar weer een aantal leerzame en interessante muzieklessen op de basisscholen gevolgd door de inmiddels bekende blazersklas. Ook doet de vereniging graag iets terug en geeft daarom ieder jaar een aantal gratis toegankelijke concerten.

Alle kleine beetjes helpen
De vereniging is dankbaar voor steun in welke vorm dan ook. De komende weken kunt u een van de leden verwachten om u te vragen of u St. Caecilia wilt steunen en een lot wilt kopen voor de jaarlijkse loterij. De vereniging hoopt weer op uw steun te mogen rekenen. De opbrengsten komen ten goede aan de zaalhuur, aanschaf en onderhoud van instrumenten en werving van nieuwe leden.

De uitslag van de trekking wordt gepubliceerd in de ELNA van week 48.