Prima seizoensopening ZPC LIVO

LICHTENVOORDE - De zwemploeg van ZPC LIVO heeft een zeer verdienstelijke start gemaakt tijdens de Nationale Zwemcompetitie deel 1, die op zaterdag 6 oktober in zwembad Marveld te Groenlo is gezwommen. Op zondag waren alle uitslagen van de 14 overige deelnemende ploegen in de 1ste klasse regio oost bekend en daaruit werd duidelijk dat het begin veelbelovend was.

Eerste plaatsen waren er voor de estafetteploeg meisjes 4x 100 meter vrije slag, bestaande uit Mijntje Wopereis, Caya Verbruggen, Lynn Rötter en Senna te Molder, Indy te Molder op de 200 meter schoolslag, zus Senna op de 200 meter rugslag en 100 meter vlinderslag, Niels Bouwmeester op de 200 meter vrije slag en 100 meter schoolslag en Isha brouwer op dezelfde afstanden.

Als tweede eindigden de estafetteploegen jongens 4x 100 meter wisselslag, bestaande uit Tijmen Lensink, Mick Wiegerinck, Niels Bouwmeester en Sam Maes, de heren 4x 50 meter vrije slag, samengesteld uit Chris Bluemink, Jesse Beerten, Timon Dekkers en Bram Tombergen en de dames 4x 100 meter wisselslag, bestaande uit Lieze heuvels, Indy te Molder, Isha Brouwer en Ceress Visser-Fiering, Ruud Schutten op de 100 meter rugslag en 200 meter schoolslag, Mijntje Wopereis op de 100 meter schoolslag, Bram Tombergen, eveneens op deze afstand, Indy te Molder op de 100 meter rugslag en Sam Maes op de 200 meter rugslag.

Derde plekken behaalden Lieze Heuvels op de 200 meter schoolslag, Tom Oonk op de 100 meter vlinderslag, Lynn Rötter op de 200 meter rugslag, Bram Tombergen op de 50 meter rugslag, Tara Visser op de 100 meter schoolslag, Jesse Beerten, ook op deze afstand, Timon Dekkers op de 100 meter wisselslag en Mijntje Wopereis op de 200 meter vrije slag.

Erix verliest van fysiek sterk Huissen

LICHTENVOORDE - Afgelopen zaterdag stond voor de handbalheren van Erix 1 de eerste thuiswedstrijd op het programma tegen de fysiek sterke mannen van Huissen 1. Vorig seizoen waren de teams in de onderlinge duels redelijk aan elkaar gewaagd, beide teams gingen met een klein verschil met de uitwedstrijd aan de haal.

Erix begon nog wel goed aan de wedstrijd en door twee doelpunten van Willem Kruip bleef men in het spoor van Huissen. Toch had Erix zeer veel moeite om door de verdediging van Huissen te breken, die zeer compact en fysiek zeer sterk stonden te verdedigen. De aanvallers van Erix werden hard maar fair aangepakt door de verdedigers van Huissen. Omgekeerd was dat verdedigend bij Erix juist de achilleshiel. Er werd niet stevig genoeg verdedigd en men gaf te veel ruimte weg waardoor de grote en sterke cirkelloper veelvuldig kon worden aangespeeld, die daar dankbaar gebruik van maakte en zes keer wist te scoren in de eerste helft. Desondanks bleef Erix nog redelijk in het spoor van Huissen, het verschil werd nooit groter dan vier punten. Door drie doelpunten op rij van Martin Kruip, waarvan twee uit een break-out, kwam Erix zelfs terug tot twee punten verschil. In de slotseconde van de eerste helft wist Huissen het verschil weer op drie punten te brengen, ruststand 9-12

De tweede helft kende voor Erix twee slechte periodes, direct na rust liep de achterstand snel op naar 5 punten. Toch vocht het team zich weer terug in de wedstrijd, na drie doelpunten van Dirk Berentsen op rij, waarvan twee uit een penalty, kwam Erix weer tot op twee punten en was het halverwege die tweede helft 16-18 in het voordeel van Huissen. Vanaf dat moment had Erix de tweede slechte periode, aanvallend toonde met te weinig lef om de ruimtes te benutten en werden er teveel open kansen gemist. Huissen daarentegen bleef wel scoren en liep zelfs uit naar 16-23. Dat verschil kwam Erix niet meer te boven, door te weinig wisselspelers vloeiden de krachten weg en was men niet meer in staat de achterstand te verkleinen. Huissen wist zelfs nog uit te lopen en bracht de eindstand op 20-29 en pakte daarmee een verdiende overwinning.

Pacelli met winst naar huis

ZIEUWENT - Afgelopen zaterdag speelde dames 1 van handbalvereniging Pacelli haar eerste uitwedstrijd van het seizoen tegen de dames van HV Lettele. Van tevoren was al bekend dat dit geen makkelijke wedstrijd zou worden, omdat de beide teams zeer gewaagd zijn aan elkaar.

De eerste helft begon enigszins stroef. Pas na vijf minuten scoorde Pacelli de 0-1 en deze bouwden ze uit tot een 0-5 voorsprong. Maar daarna kwam Lettele langzaam terug. Het lukte Pacelli niet altijd om de gecreëerde kansen te benutten. Pacelli ging dan ook de rust in met een 12-9 achterstand.

De tweede helft stond het al snel 12-12, waarna de dames eigenlijk niet meer achter hebben gestaan. Het lukte Lettele niet meer om terug te komen de tweede helft, omdat de verdediging van Pacelli als een blok stond en door een aantal goede reddingen van de keeper. Uiteindelijk besloot Lettele om mandekking te zetten op een aantal spelers, maar de rust kon bewaard blijven en daardoor de voorsprong ook. De eindstan: 20-24 in het voordeel van Pacelli.