Longa'30 hard onderuit in Geesteren

LICHTENVOORDE - Longa '30 staat weer met beide benen op de grond na een eclatante nederlaag in Geesteren tegen STEVO. De Overijsselse ploeg begint een ware angstgegner te worden want na de 3-0 nederlaag van vorig seizoen werd het op een sfeervol en zonnig sportpark de Peuverweide ditmaal 4-0.

Ondanks de goede bedoeling kon het strijdplan van de Lichtenvoordenaren al na drie minuten in de prullenbak. Weifelend verdedigingswerk werd direct afgestraft door Niels Wigger die, na een uitstekende actie over de rechterkant door Roy Wigger, eenvoudig kon binnen tikken. Ondanks deze tegenvaller beet Longa '30 meteen van zich af. Na een goede actie van Boet Kemperman produceerde Freek Heinsbroek een vlammend schot dat, helaas voor het meegereisde Lichtenvoordse publiek, op fraaie wijze uit de bovenhoek werd getikt door de STEVO-doelman. Waar in de beginfase het tempo hoog was en de ploegen over en weer kansjes kregen, kantelde de wedstrijd in de loop van de eerste helft steeds meer in het voordeel van STEVO. Vlak voor rust kregen zij dan ook de uitgelezen kans om de voorsprong te verdubbelen. Niels Wigger kon de bal voor open doel binnenschuiven maar een ouderwets polletje zorgde ervoor dat de bal over het doel verdween.

Met hernieuwde energie begon Longa '30 de tweede helft met het onder druk zetten van de tegenpartij. Opnieuw kreeg het echter direct de deksel op de neus. Uit een corner wist Stan Nijhuis geheel vrijstaand in te koppen voor de uitkomende doelman Wouter Lankheet (foto). Deze klap kwam Longa '30 niet meer te boven. STEVO hield de gelederen goed gesloten en wist in de tegenstoot via lange ballen veelal gevaarlijk te worden. De ene na de andere vuurpijl teisterde de Lichtenvoordse defensie. Tot twee keer toe was het een bal over de verdediging waaruit STEVO over de rechterkant door kon breken en waar na een 'tikkie breed', Roy Wigger en Justin Oude Booijink eenvoudig de 3-0 en de 4-0 konden aantekenen.

Al met al een zeer teleurstellende middag voor de ploeg van Erik Zandstra. Volgende week de kans om deze nederlaag recht te zetten in de thuiswedstrijd tegen Heino dat na 3 wedstrijden nog ongeslagen is maar wel een puntje minder heeft dan Longa '30. Aan de Raadhuisstraat wordt om 14.00 afgetrapt.