Erix trekt goede lijn niet door

FC Aramea 1 – Erix 1 4-1 (1-0)

LIEVELDE - Nadat er uit de eerste twee duels in het seizoen 2018-2019 in de 4e klasse B vier punten zijn behaald, lijdt Erix haar eerste nederlaag in Enschede tegen FC Aramea.

Aramea is een onbekende tegenstander waar Erix in haar historie nog nooit eerder tegen heeft gespeeld. De Enschedese club FC Aramea werd in 2010 opgericht en is sinds een kleine drie jaar actief is op het sportpark van voormalig betaald voetbalvereniging Enschedese Boys. Laatstgenoemde club was genoodzaakt zichzelf op te heffen in 2017.

Vanaf het begin van de wedstrijd was het duidelijk dat FC Aramea de drie punten graag in Enschede wilde houden. De gastheren zochten na de aftrap direct het vijandelijke doel, wat een aantal kleine mogelijkheden opleverde, maar waarbij Tim Klein Tank niet echt werd getest. Na een klein kwartiertje kwam Erix wat beter in haar spel en kregen de Lieveldse gasten met name in de omschakeling een aantal levensgrote mogelijkheden. Zo zette Rowan Weenink met enkele lepe steekballen zowel Rick ten Have als Teun Weenink alleen voor de keeper van FC Aramea. Helaas waren deze uitstekende mogelijkheden niet aan beide heren besteed. Vervolgens was het Rowan zelf die, na goed doorzetten op het middenveld van Nordin Stevens, oog in oog met de keeper het net helaas niet wist te vinden. FC Aramea leek wakker geschud na dit drieluik aan ogenschijnlijk 100% kansen, waarna het zelf weer de aanval zocht. De linkermiddenvelder van FC Aramea kon in de dertigste minuut vrij over de as van het veld opstomen en vond zijn spits, die met wat geluk de bal in de kluts achter Tim: 1-0. Na deze openingstreffer kreeg FC Aramea nog enkele goede mogelijkheden, maar deze werden slordig afgerond óf ze vonden de Erix-doelman op hun weg. Aan de stand veranderde er niets meer tot aan de rust.

Alle goede bedoelingen voor de tweede helft leken even de ijskast in te kunnen toen FC Aramea in de vijftigste minuut een strafschop kreeg na vasthouden door Teun Weenink. Het buitenkansje was echter niet aan de Aramea-spits besteedt en doelman Tim redde bekwaam. Erix bleef zodoende zicht houden op een goed resultaat. Vijf minuten later was het echter wel raak voor de Enschedeërs. Het was opnieuw de linkshalf die goed doorkwam en de spits op 'randje zestien' bereikte. De spits kapte naar zijn linker en schoot de bal hoog tegen de touwen: 2-0. Erix stelde er in de tweede helft bar weinig tegenover en kreeg nauwelijks mogelijkheden. Toch kwam het met nog zo'n achttien minuten te spelen terug in de wedstrijd. Cas Ekelhof trachtte de bal vanaf een meter of dertig in de doelmond van FC Aramea te brengen, zodat één van de spitsen deze kon afwerken. De keeper van Aramea schatte deze bal echter totaal verkeerd in en dook er onderdoor. Bij de poging om de bal alsnog voor de doellijn te stoppen, verdween hij samen met de bal achter de doellijn: 2-1. Het geloof in een resultaat bij de Lieveldse equipe was terug, maar dat was helaas van korte duur. FC Aramea kreeg namelijk na drie minuten na de aansluitingstreffer, opnieuw een penalty wegens vasthouden door Luuk Weenink. Tim Klein Tank zat opnieuw in de goede hoek, maar wist de bal net niet genoeg te toucheren: 3-1. Drie minuten voor tijd werd het allemaal nog iets pijnlijker toen Erix niet op stond te letten bij een snel genomen vrije trap. Een speler van FC Aramea kon vrij op Tim doorlopen. Die wist in eerste instantie nog redding te brengen, maar bij de rebound was hij kansloos: 4-1. Dit was tevens de eindstand.

Komende wedstrijd: zondag 14 oktober, thuis tegen UDI.