Klimmen en tokkelen met Prikkelz

LICHTENVOORDE - Prikkelz organiseert een middag vol avontuur en spanning voor kinderen in de leeftijd van 8 tot en met 12 jaar uit de gemeente Oost Gelre. Het avontuur vindt plaats in de herfstvakantie, op vrijdag 26 oktober van 14.00 tot 16.00 uur, in de Hamalandhal te Lichtenvoorde.

Op het programma staan klimmen en tokkelen. Klimmen zal iedereen kennen; tokkelen is het afdalen aan een gespannen lijn, een soort kabelbaan waarbij je met een hoge snelheid naar beneden suist, binnen no-time sta je weer met beide benen op de grond. De activiteit wordt begeleid door Arjan Paf, docent bewegingsonderwijs op Marianum.

De kosten bedragen 2,50 euro per kind. Aanmelden kan alleen door een e-mail te sturen naar info@prikkelzgroenlo.nl. Het aantal beschikbare plekken is twintig.


Kom kliederen in de kerk

LICHTENVOORDE - Kliederkerk is een speelse activiteit voor kinderen en (groot)ouders of begeleiders. Het is gericht op kinderen van 0 tot 12 jaar. De Kliederkerk is voor iedereen, of je nu wel of niet bij de kerk hoort. Op het menu staat een creatief en eigenwijs programma, met een verhaal en afsluitend een gezellige maaltijd.

Thema is deze keer: 'kijken met andere ogen'. Met enkele liedjes en videofragmenten kijken we naar het verhaal over de blinde en hoe we naar elkaar kijken. Aan ideeën geen gebrek. Knutselen, een spelletje, wat lekkers? Het zou allemaal zomaar kunnen. Maar wat het precies wordt? Doe mee en beleef het zelf!

De Kliederkerk is op zondag 21 oktober van 16.00 tot 18.00 uur in de Johanneshof in Lichtenvoorde (bij de Johanneskerk). Graag naam en aantal personen aanmelden voor 20 oktober via het email-adres kidskerk@gmail.com. De deelname is gratis. Je bent van harte welkom!


Jan Terlouw bij Bredevoort Boekenstad

BREDEVOORT - Jan Terlouw is op zaterdag 27 oktober van 15.00 tot 17.00 uur te gast bij het Koppelhuis op de Markt 3a in Bredevoort. Thema: het schrijverschap en het belang van lezen en boeken.

Rode draad is 'het touwtje uit de brievenbus' dat symbool staat voor integriteit en vertrouwen in elkaar. Hij pleit ervoor het publieke belang weer centraal te stellen boven het eigenbelang en roept op meer respect te hebben voor het milieu. Zijn boekenweekessay 'Natuurlijk' is dan ook een ode aan de natuur en een pleidooi voor duurzaamheid. Entree vijftien euro, reserveren via www.boekeninbredevoort.nl/terlouw of telefonisch: 0543-473501.