Emiel, Leonie en Lies in de ruimte waar keramiek wordt bewaard. Archieffoto: Barbara Pavinati
Emiel, Leonie en Lies in de ruimte waar keramiek wordt bewaard. Archieffoto: Barbara Pavinati

KVT al 30 jaar creatief bezig

LICHTENVOORDE - De vereniging KVT (Kunst in Vrije Tijd) heeft in november een feestje te vieren. Al dertig jaar lang zijn enthousiaste leden van de vereniging bij Den Diek bezig met schilderen, tekenen en het werken met klei.

Historie
De vereniging is ontstaan vanuit de Eierdop waar mensen creatieve cursussen konden volgen. Oprichter de heer Goosens begon in 1988 met enkele bijeenkomsten voor tekenen/schilderen en keramiek. Nu zijn er wekelijks 7 bijeenkomsten, drie voor het werken met klei en vier voor tekenen en schilderen.

Expositie samen met Lodiek
De aftrap van het jubileumactiviteiten is op zondag 4 november om 14.00 uur met een expositie in samenwerking met Galerie Lodiek in Den Diek. Alle leden van de KVT en leden van Lodiek zullen hun werk laten zien aan het publiek. Er zijn zelfs nog leden bij van het eerste uur.

Opening expositie zondag 4 november

De KVT laat graag zien wat er zoal gemaakt wordt; iedereen werkt met zelfgekozen materiaal en onderwerp, wat de expositie erg afwisselend maakt. Er zijn tekeningen, schilderijen, collages, keramiekstukken. Het zal een kleurrijke en inspirerende tentoonstelling worden.

Inloopmiddagen
Naast de expositie die nog tot 2 december iedere zondag te bezichtigen is, organiseert de KVT nog aanvullende activiteiten. Twee zondagmiddagen kunnen geïnteresseerden kennis maken met de KVT door zelf aan het werk te gaan met potlood, penseel, verf of keramiek. Een eenvoudige opdracht en bevoegde docenten helpen u wellicht op weg.

Handmade markt
Ter afsluiting vindt er op zondag 25 november een handmade markt plaats. Meer hierover en over inloopmiddagen de komende weken in deze krant.

Meer informatie: www.kvt-lichtenvoorde.nl of via mail kvt.lichtenvoorde@gmail.com.


De Zonnebloem gaat te water

LICHTENVOORDE - Gasten van de Zonnebloem afdeling Lichtenvoorde genoten onlangs van een heerlijke boottocht op de Maas bij Moeke Mooren, in Appeltern.

Het was een stralende morgen en de bus van de firma Ter Doest stond om 10.30 uur rijklaar op de parkeerplaats. De chauffeur wist de gasten en de vrijwilligers feilloos naar Appeltern te brengen. De rit via de mooie route naar de plaats van bestemming was al een uitje op zich. Onderweg werd iedereen op een mooie en ludieke manier geïnformeerd over de diverse bijzondere bezienswaardigheden. Bij Moeke Mooren aangekomen was er alle tijd om in te schepen, om daarna twee uur lang op de Maas te varen. Met een uitstekende ontvangst werden de gasten onthaald op koffie met gebak, vervolgens een hapje en een drankje.

Tijdens de boottocht konden gasten en vrijwilligers die dat wilden naar het dek gaan om te genieten van een schitterend panorama. Op het eind van de middag volgde er een goed verzorgde broodmaaltijd in het restaurant van Moeke Mooren. Na een voorspoedige terugreis stonden familie en enkele vrijwilligers om 19.30 uur op de parkeerplaats de gasten op te wachten. Moe en zeer voldaan keerde daarna iedereen huiswaarts.

Ook voor de gasten van De Zonnebloem die deze middag niet mee konden, werd gezorgd. Voor hen is er een gezellige middag geweest bij Zaal Hogenkamp. Hier hebben André Sonderen en Hans Tijdink van de Oudheidkundige Vereniging afdeling Lichtenvoorde een lezing verzorgd over oud-Lichtenvoorde. 'A walk down memory lane', veel herinneringenk kwamen voorbij. En uiteraard was er ook bij Hogenkamp voor de inwendige mens gezorgd.

Het bestuur van de Zonnebloem, afdeling Lichtenvoorde wil alle deelnemers en de organisatie van de Achterhoekse Tour Rally namens de gasten en vrijwilligers heel hartelijk bedanken voor de sponsoring. Zonder hun steun was deze middag niet mogelijk geweest.

Foto: PR