Destroyer Ralp. Foto: PR
Destroyer Ralp. Foto: PR Foto: PR

Mariënveldse combineracers weer Nederlands kampioen

MARIËNVELDE - Het Friese Tzum was op zondag 16 september het strijdtoneel voor de finales het NK combine-racen. In de standaardklasse besteeg Ralph Klein Gunnewiek het erepodium; in de vrije klasse viel deze eer te beurt aan de combinatie Jelle Reukers, Joeri Domhof en Bart Klein Holkenborg.

Het CRM team neemt met 5 combines deel aan het Nederlands kampioenschap.
Het kampioenschap combine-racen bestaat uit 5 wedstrijden in Nederland waarin de machines in drie manches per wedstrijd strijden om de eerste plaats. Alle resultaten van de vijf verschillende wedstrijden worden bij elkaar opgeteld en diegene met de meeste punten mag zich Nederlands kampioen noemen. Het CRM-team nam met vijf combines deel aan het NK. In de grote finale in Tzum was het zeer spannend omdat meerdere teams nog kans hadden om het NK te winnen. Uiteindelijk zijn het dus de machines van het CRM-team uit Mariënvelde die zich dit jaar Nederlands kampioen mogen noemen.

De rijder van de combine 'Maxima Power', René Krabbenborg, nam tijdens de finale in Tzum voor het laatst plaats in de stoel van de race combine. René sluit zijn jarenlange carrière af met een tweede plaats in het Nederlands kampioenschap.

Einduitslag
Vrije klasse: kampioen Bart Klein Holkenborg, Joeri Domhof en Jelle Reukers; 5de plek Tim Beerten, 10de plek Bart te Molder, Maarten Klein Gunnewiek. Standaardklasse: kampioen Ralph Klein Gunnewiek; 2de plek René Krabbenborg.


Foto: PR