Litac consolideert voorsprong

LICHTENVOORDE - Verslag van de verschillende wedstrijden.

1ste klasse. Man van de avond was ongetwijfeld Aaron Albeck: hij bond alle tegenstanders aan de bekende zegekar. Sander Spijkers zag zijn streven om ongeslagen te blijven een klein beetje de mist in gaan; hij moest na een spannende partij één tegenstander feliciteren. In de 5de set moest hij uiteindelijk capituleren. Jarno kwam eveneens tot een score van 2 punten. Hij verloor van dezelfde tegenstander. Het 8ste punt kwam uit het dubbel. Het verschil met nummer 2 –TVO uit Oosterhout- blijft 9 punten. Na een korte pauze vanwege de herfstvakantie wordt de competitie op vrijdag 2 november voortgezet in een uitwedstrijd bij Oni in Wijchen.Litac 1- Hercules 3 (Terborg) 8-2

2de klasse Litac 3 – Rhenus 1 3-7. Heel veel kansen werden het Litac-trio tegen de sterke koploper uit Rhenen niet toegedicht. Toch slaagde Danny te Vruchter er in om 2 tegenstanders te overmeesteren. Colin Peper wist er één punt aan toe te voegen, maar Anne Wouda moest al zijn tegenstanders feliciteren.

4de klasse Litac 4- Vios 1 (Beltrum). Hier stonden de koploper (Litac) en de nummer 2 tegenover elkaar. Na een zeer spannend gebeuren eindigde de onderlinge strijd onbeslist. Zowel Julius Bulten als Roel Wieggers zorgden er voor dat er twee punten in de Zandschoppe bleven. Jurgen Bluemink moest met minder genoegen nemen: hij voegde één punt aan de score toe. De nek-aan-nekrace zal mede daardoor nog wel even voortduren.

Jeugd
1ste klasse Nijmegen 1 – Litac 1 3-7. Tot nu toe hadden beide teams een gelijke score. Litac deed goede zaken en nam duidelijk afstand. Daarvoor zorgden vooral Teun Rensing en Jop Geelink. Beiden kwamen tot een 100 procent score. Ruben Bolk had er iets meer moeite mee en nam één punt mee naar Lichtenvoorde.

2de klasse TVO 1 – Litac 2 9-1. Een kansloze nederlaag. Arno van Ooijen wist de eer te redden. Meer zat er niet in. Zowel Sandor Lazzeri als Remo Harbers leverden alle punten in. Litac 3 was vrij.

Zeer geslaagd open huis
Onder zomerse weersomstandigheden vond bij Litac het open huis plaats. Het motto was: Kom bewegen. Welnu, wat dat betreft was deze zondag meer dan geslaagd. Velen maakten gebruik van deze gelegenheid om de accommodatie van Litac eens van binnen te bekijken. Ook gaven velen gevolg aan de oproep om eens te bewegen. Zowel tafeltennis als dynamictennis mocht zich in grote belangstelling verheugen. Er volgen nu een aantal workshops om nader kennis te maken met de sport(en), met de regels en met de vereniging Litac. Vanaf donderdag 18 oktober kan iedereen kennis komen maken met beide sporten. De jeugd kan voor tafeltennis ook op maandag terecht. Zie de website www.litac.nl.


Pacelli tackelt lastige wedstrijd

ZIEUWENT - Afgelopen zaterdag speelde dames 1 van Pacelli haar tweede thuiswedstrijd tegen ESCA Handbal DS1. Dit team zat vorig jaar ook al in de hoofdklasse B, dus het is een bekende tegenstander voor Pacelli. Vorig jaar zijn zij als vierde geëindigd, dus het beloofde een lastige wedstrijd te worden.

De eerste helft begon Pacelli met een voorsprong van vijf doelpunten, later kwam ESCA nog dicht in de buurt. Pacelli ging alsnog de rust in met een kleine voorsprong: 14-11. Het team van Carla Ensink moest ervoor zorgen dat ze op hun eigen tempo bleven spelen. ESCA, met maar één wissel op de bank, speelde vertragend. In de tweede helft werd er op de rechteropbouwer van Pacelli mandekking gezet. Pacelli zette het spel nog breder op door een extra persoon in het veld te zetten en ontstond er vooral veel ruimte in de rechterhoek. Jammer genoeg werd dit niet beloond met een doelpunt. In de verdediging had Pacelli door dat er steeds hetzelfde werd gespeeld vanuit de rechteraanval van ESCA. Gelukkige hadden ze nog een aantal goede reddingen van de keeper. Toen Pacelli de rechteraanval van ESCA vastzette, kon ESCA niet meer in de buurt komen en de eindstand is dan ook 27-22 in het voordeel van Pacelli.
Volgende wedstrijd zondag 28 oktober uit tegen OBW in Zevenaar.


Touch of Toto

GROENLO - Toto, de legendarische Amerikaanse band die hofleverancier van hits in de jaren 70 en 80 en 90. Naast hun eigen klassiekers als Africa, Stop Loving You en Hold the line, werkte de band mee aan hits van vele wereldsterren, van Michael Jackson tot Aretha Franklin, van Joe Cocker tot Lionel Richie en van Elton John tot 'onze eigen' Volendamse The Cats. Zaterdag 27 oktober treedt Touch of Toto op bij de Mattelier.

Toto speelde in totaal mee op duizenden nummers. Touch of Toto brengt in hun nieuwe 'From Africa to Michael Jackson Tour' een hommage aan meer dan veertig jaar Toto. Naast de wereldhits van Toto speelt de band grote hits waar Toto een vinger in de pap had. "Een avond vol herkenning en genieten", aldus een ervaringsdeskundige die het concert bezocht. Voor tickets, ga naar www.demattelier.nl.