Een aantal leerlingen bij het beeld van Tante Rikie. Foto: PR
Een aantal leerlingen bij het beeld van Tante Rikie. Foto: PR Foto:

Marianum-leerlingen slagen voor wandeluitdaging

LICHTENVOORDE - In het kader van de maand van de opvoeding heeft klas L1TH, een mix van mavo- en havoleerlingen van het Marianum, afgelopen week gewandeld. In goed overleg hebben de mentoren Freddy Brockötter en Wilma Diersen de leerlingen 'uitgedaagd' om een wandeling van twintig kilometer te maken.

De dag begon met een door ouders en leerlingen geregeld ontbijt in het mentorlokaal. In het kader van 'we lopen op voeding', werd er gretig gebruik gemaakt van het heerlijke en goed verzorgde ontbijt. Vervolgens gingen de leerlingen op pad en tipten de grens met Duitsland bijna aan door slingerende wegen aan de oostkant van de N18 te pakken. Natuurlijk werd een stop gemaakt bij het beeld van de heiligste onzer heiligen: Tante Rikie van de Zwarte Cross.

Na een kilometer of twaalf kwam de eerste pitstop in zicht bij het Marianum in Groenlo. En het moet gezegd, ondanks de kleine pijntjes en hier en daar een blaartje, ging het iedereen soepel af. Maar effe zitten, daar waren alle wandelaars wel aan toe. De conciërges van het Marianum in Groenlo haddden ook nog een fantastische lunch klaarstaan, kan het niet meer stuk. Effe nog chillen met de vriendjes en vriendinnetjes die in Groenlo les hebben, zodat men rond einde schoolpauzetijd een beetje stijf in de spiertjes verder konden richting de eindstreep.

Nog effe chillen met de matties in Groenlo

Via het oude trampad ging het over een mooie route naar Lievelde. Onderweg deden de wandelaars de schuilhut aan waar tijdens de oorlog twee Duitse deserteurs, een Engelse piloot en enkele lokale mensen ondergedoken zaten. En dat maakte indruk…Even verderop werd een stukje asfalt ingenomen om even bij te komen en wat lekkers naar binnen te werken. Ondanks het feit dat Wilma's blaren pleisters 'gewilde objecten' werden en steeds meer spierpijntjes de kop opstaken, bleef de sfeer goed.

Met nog twee kilometer te gaan, liepen de meesten op hun tandvlees, maar als de nood hoog is, is de redding nabij. De Arriva-buschauffeur van lijndienst 72 wist wat kinderen dan nodig hebben: een lift. Spontaan stopte deze 'barmhartige Samaritaan' en liet de kinderen gratis en voor niets meerijden naar Lichtenvoorde en zette ze kort voor de meet, het Marianum in Lichtenvoorde, af. En de bezemwagen in de vorm van de twee mentoren? Die konden lekker lopen en zo hoort het…

        

Foto: PR
Foto: PR
Foto: PR