Foto: PR
Foto: PR Foto:

Schrijfcafé Lichtenvoorde in teken van gedichten

LICHTENVOORDE - Op maandagavond 29 oktober vindt de tweede aflevering van het Schrijfcafé in de Bibliotheek Lichtenvoorde plaats. Het bibliotheekgebouw aan de Dijkstraat opent van 19.30 -21.30 uur de deuren voor een avond over gedichten. Woordenkunstenaar Barbara Pavinati van Rabarbara leidt de bijeenkomst weer in.

Laat je lievelingsgedicht horen
Dit keer wordt tijdens het Schrijfcafé aandacht besteed aan gedichten. Barbara licht toe: "Zoek dat gedicht op waar je heel blij of juist ontzettend verdrietig van wordt. Het hoeft niet van jezelf te zijn. Eentje van een bekende dichter mag ook. Wanneer las je dit gedicht voor het eerst? Wat deed het met je? Deel het tijdens het Schrijfcafé." Iedereen is van harte welkom en de toegang is gratis. Aanmelden kan via www.oostachterhoek.nl/schrijfcafe.

Schrijfcafé
Tijdens het Schrijfcafé wordt op informele wijze gepraat over schrijven en alles wat daarbij komt kijken. Onder het genot van koffie of thee wisselen de deelnemers gedachten en ideeën uit over zelf meegebrachte teksten, al dan niet zelfgeschreven. Schrijfervaring is absoluut niet nodig. Rabarbara trapt elk samenzijn af met een inbreng van eigen pen.


Sprookjes schrijven in de streektaal

ACHTERHOEK - Liefhebbers van het schrijven van verhalen kunnen zichzelf dit najaar weer trakteren op een schrijfworkshop georganiseerd door Erfgoedcentrum Achterhoek en Liemers; dit keer met als thema het schrijven van een sprookje.

De cursus bestaat uit twee delen. Het eerste deel gaat over de techniek, hoe schrijf ik een sprookje. Docent van het eerste deel is Desi Leijnen. Dit deel van de cursus vindt plaats op zaterdag 17 november van 10.00 tot 16.00 uur bij Erve Kots in Lievelde.

Het tweede deel gaat specifiek over spelling en schrijven in het dialect. Docent is dan Joop Hekkelman. Dat is op zaterdagmiddag 8 december van 13.30 tot 16.00 uur, ook bij Erve Kots in Lievelde. De kosten van deelname voor de gehele cursus bedragen dertig euro per persoon, inclusief koffie/thee en de lunch op 17 november. Aanmelden via info@ecal.nu of tel. 0314-787078. Deelname maximaal 10 personen.