Erix pakt gelukkig punt tegen hekkesluiter Buurse

LIEVELDE - De gasten uit Buurse stonden voor deze wedstrijd nog op 0 punten en aan hun intenties was in het begin van de 1ste helft te zien dat men hierin verandering wilde brengen.

Buurse begon goed aan de wedstrijd, een goede mogelijkheid in de 1ste minuut. De rappe rechtsbuiten van Buurse trok de bal vanaf rechts, na een slimme steekpass, voor en deze werd vanaf de 16-meter hard binnengeschoten. Erix-doelman Tim Klein Tank redde knap. In de 6de minuut was er wederom een kans voor Buurse. Een kopbal van dichtbij werd knap gepakt door Erix-doelman Tim Klein Tank. In de 11de minuut viel het eerste gevaar van Erix-zijde te noteren. Een afstandsschot van Erix-verdediger Edwin Geessink werd in 2de instantie gered door de doelman van Buurse. Maar zoals al eerder vermeld was het Buurse dat de betere ploeg was en in de 13de minuut werd een schot van een middenvelder van Buurse geblokt door de Erix-defensie na wederom goed voorbereidend werk van de rechtsbuiten van Buurse. In de 18de minuut was deze rechtsbuiten wederom ongrijpbaar voor de defensie van Erix en alleen voor Erix-doelman Tim Klein Tank wist hij het net niet te vinden doordat Tim knap redding bracht. Het was dan ook aan Tim te danken dat Erix in deze fase niet op achterstand werd gezet. Erix kwam er sporadisch uit zoals in de 24ste minuut. De Buurse-doelman verwerkte de bal verkeerd waardoor deze voor de voeten kwam van Harm Spekschoor. Harm probeerde de Buurse-doelman te verschalken door middel van een boogbal maar Harm zijn inzet belandde op het dak van het doel. In de 26ste minuut kreeg Buurse een vrije trap buiten de 16-meter. Deze werd geblokt door de Erix-muur maar in de rebound werd deze hard en laag ingeschoten maar wederom was Erix-doelman een sta-in-de-weg voor Buurse. Tim pakte de harde en lage schuiver klemvast. Niet veel later, in de 28ste minuut, ontsnapte Erix wederom aan een achterstand. Een klutssituatie voor het Erix-doel kon ternauwernood worden opgelost door de Erix-defensie door de bal vlak voor de lijn weg te werken voordat deze binnengeschoten kon worden door een speler van Buurse. In de 34ste minuut viel dan de verdiende voorsprong voor Buurse te noteren. Hierbij ging zwak verdedigen van de Erix-defensie aan vooraf. De bal werd vanaf de 5- meterlijn hard en laag langs Erix-doelman Tim Klein Tank geschoten. Zoals al eerder vermeld was deze voorsprong volkomen verdiend. In de 39ste minuut leek Erix uit het niets op gelijke hoogte te komen. Een inzet van Erix-aanvoerder Wouter ten Have werd van de lijn gehaald. In de blessuretijd van de 1e helft leek Buurse op 0-2 te komen maar dit doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. Erix ging rusten met een 0-1 achterstand en het was duidelijk dat het in de 2e helft over een andere boeg gegooid moest worden.

In de tweede helft was het eerste gevaar wederom van Buurse. In de 48ste minuut werd de bal verkeerd geraakt door de spits van Buurse waardoor het niet gevaarlijk werd. In de 52ste minuut brak de rechtsbuiten wederom door maar Erix-doelman Tim Klein Tank redde wederom op zijn inzet. In de 53ste minuut was er een vrije trap voor Erix op ongeveer 25 meter van het Buurse-doel. Deze werd hard en rakelings overgeschoten door Rick ten Have. Hierna kwam Erix wat beter in de wedstrijd doordat men wat vaker op de helft van de tegenstander speelde en zo af en toe ook gevaarlijk werd, voornamelijk via standaard situaties. In de 55ste minuut werd een cornerbal van Rowan Weenink ingekopt door Nordin Stevens maar zijn kopbal werd door de doelman van Buurse over het doel getikt. Een minuut later, in de 56ste minuut, was het dan wel raak. Een cornerbal van Rick ten Have draaide over de Buurse-doelman in de lange hoek. 1-1. Buurse protesteerde hevig omdat men vond dat er een overtreding werd gemaakt op hun doelman. Scheidsrechter Vincent Beunk uit Lichtenvoorde ging hierin niet mee en keurde de treffer goed. Hierna ontspon zich een meer gelijkopgaande wedstrijd waarbij Erix bleef grossieren in onnauwkeurig passes en veel balverlies. In de 63ste minuut was er een kansje voor Buurse. Een vrijstaande middenvelder schoot de bal vanaf de 16-meter hoog over het Erix-doel. In de 67ste minuut was er eindelijk een kansje voor Erix. Na foutief uitverdedigen door Buurse belandde de bal voor de voeten van Rick ten Have. Rick haalde binnen de 16-meter hard uit maar zijn schot werd geblokt door een verdediger van Buurse. In de 68ste minuut leek Buurse wederom op voorsprong te komen. Hierbij was het niet te zien of de bal over de lijn was. De Buurse-spelers juichden al voor een doelpunt maar dit bleek te voorbarig. Erix werd eigenlijk alleen maar gevaarlijk via standaardsituaties zoals in de 83ste minuut. Een cornerbal van Rowan Weenink werd door Nordin Stevens ingekopt maar Nordin zijn inzet werd van de doellijn gehaald door een verdediger van Buurse. In de 88ste minuut kreeg Buurse wederom een kans om alsnog de 3 punten binnen te slepen. Een aanvaller van Buurse kwam alleen voor Erix-doelman te staan maar Tim hield Erix wederom op de been. Uiteindelijke eindigde de wedstrijd in 1-1.