Vitesse winnaar eerste Romeo Delta-toernooi JO10. Foto: M. Bos

Vitesse winnaar Romeo Delta J010—toernooi

ZIEUWENT - Onder een lekker zonnetje zorgden circa 200 spelertjes van meerdere profclubs uit Nederland en België voor puur vermaak. De finale ging tussen Vitesse en FC Utrecht met de eerst vermelde als uiteindelijke winnaar.

Verdiende overwinning voor Longa '30

LICHTENVOORDE - Longa '30 heeft in de uitwedstrijd tegen TVC '28 wederom drie punten weten te behalen. In Tubbergen werd het 0-2 voor de Lichtenvoordenaren. Door de winst staat Longa '30 momenteel tweede met een punt achterstand op koploper Rohda Raalte. Aankomende zondag spelen de ploegen tegen elkaar in Lichtenvoorde.

Longa '30 kende een goede start. Vrijwel direct na het eerste fluitsignaal schoot TVC '28 net voor langs, maar was het Longa '30 dat de score wist te openen. Een voorzet van Nick te Veldhuis landde abusievelijk op de kruising waarna de rebound in de verre hoek werd geschoten door Freek Heinsbroek. Na de 0-1 bleef Longa '30 de betere partij en kreeg het een aantal goede kansen. Heinsbroek trachtte de score op 0-2 te zetten, maar een TVC-verdediger versjteerde dit door de bal uit het doel te glijden. Ook Jelme Stevens en Boet Kemperman kwamen bij hun doelpogingen niet tot scoren. Vlak voor rust kreeg TVC '28 nog een grote kans, maar Stevens wist hier een stokje voor te steken waardoor er met 0-1 werd gerust.

De tweede helft begon later dan gepland. Scheidsrechter Reijbroek werd in de rust onwel en moest worden vervangen door assistent Dijkman. Na de wedstrijdhervatting was het veldspel minder aantrekkelijk. TVC '28 deed verschillende pogingen om tot scoren te komen, maar Longa '30 hield de ruimtes klein waardoor het de aanvallen redelijk eenvoudig kon tegenhouden. Zelf probeerde de ploeg uit Lichtenvoorde via de counter gevaarlijk te worden. Vaak ontbrak het hierbij aan verzorgde passing. Toch werd de voorsprong vergroot toen Boet Kemperman in de 83ste minuut één op één met de keeper ging en de bal in de hoek schoot. Het doelpunt bleek fnuikend voor het verzet van TVC '28 en dus was de wedstrijd gespeeld.

Longa '30 behaalde een verdiende overwinning en kan zich gaan opmaken voor de topper tegen Rohda Raalte.

KSH pakt drie zwaarbevochten punten in Dinxperlo

HARREVELD - Na de spectaculaire 5-4 overwinning op AD'69 stond vandaag de wedstrijd tegen sv Dinxperlo op het programma. Van tevoren werd er gewaarschuwd dat, ondanks dat Dinxperlo nog geen punt gepakt had dit seizoen, dit geen gemakkelijke wedstrijd zou worden.

Dinxperlo begon sterk aan de wedstrijd en KSH had geen antwoord op enkele gevaarlijke aanvallen. Enkele spelers van KSH haalden hun normale niveau niet, waardoor het eigenlijk wachten was op de 1-0 voor de thuisploeg. Mede door kunst en vliegwerk van de verdediging en keeper Daan Kodde bleef het 0-0 tot aan de rust. In de rust werden er 2 wissels doorgevoerd, namelijk David Hulshof voor Tom Tankink en Job Wopereis voor Niek ten Have.

Na de pauze kwam er een fris KSH naar buiten, met meer druk richting de goal van Dinxperlo. De wedstrijd ging op en neer maar in de 67STe minuut was daar ineens de goal van Maikel Sasse. Na goed voorbereidend werk van broer Dave Sasse, kon Maikel de bal op acrobatische wijze bij de eerste paal binnen tikken. Dinxperlo probeerde meer druk te zetten, maar Harreveld kond zich hier redelijk onderuit voetballen. De 0-2 viel uit een dood spel moment via een corner. Jeroen Kampshof draaide de bal fraai in waar de keeper zich flink op verkeek. De bal vloog via het lichaam van de keeper in de korte hoek. Hierna ging Dinxperlo alles of niets spelen wat nog resulteerde in een scrimmage voor het KSH doel, maar de solide keepende Daan Kodde hield zijn goal leeg. Op basis van de tweede helft een verdiende overwinning. KSH staat nu tweede met 10 punten uit 4 wedstrijden.