Joost Immink (no.3), Jorik Klein Nijenhuis (no. 1) en Marc Konings. Foto: T. van der Wiel
Joost Immink (no.3), Jorik Klein Nijenhuis (no. 1) en Marc Konings. Foto: T. van der Wiel

NK Sprint laatste Run-Archery van het seizoen met wereldtopper

LICHTENVOORDE - Komende zaterdag 27 oktober is de laatste Run-Archery van 2018 in Wageningen, tevens NK Run-Archery Sprint. Handboogsport St. Switbertus reist met een team van negen deelnemers af naar Wageningen. Het team gaat voor twee of drie medailles. Dat zal niet gemakkelijk worden want voor het eerst staat een Nederlandse handboogtopper aan de start die ook voor Nederland mee doet aan wereldbekers en aan de Olympische spelen. Mitch Dielemans traint en woont op Papendal en we zijn erg benieuwd naar zijn prestaties in deze voor hem nieuwe sport. Met alleen boogschieten is Mitch ongetwijfeld de beste, maar hoe hard loopt hij en hoe schiet hij na het hardlopen?

Kwalificatie op tijd voor de finales
Alle deelnemers rennen 3x 400m en starten 30 seconden na elkaar. Er zijn twee schietrondes waarbij er zes pijlen gebruikt mogen worden om vier doelen om te schieten. Als na zes pijlen alle doelen niet om zijn moeten strafrondjes worden gelopen.

Topper Mitch Dielemans is ongetwijfeld de beste schutter maar hoe hard kan hij lopen?

Na de kwalificatie neemt iedereen deel aan finale heats op basis van de tijd in de kwalificatie. De eerste tien deelnemers uit de kwalificatie over alle categorieën komen in de A-finale, de volgende tien in de B-finale enzovoort. De dag wordt afgesloten met een spectaculaire teamrelay. Wageningen is tevens de vijfde en finalewedstrijd voor de Open Dutch Run-Archery CUP; hierin draait Switbertus goed mee.

Team Switbertus
Namens Switbertus doet Bram Polman mee bij de heren junioren, Bram is een van de favorieten. Bij de senioren komen in actie Jarik Bakker, Marc Konings, Jan Wassink, Ruud ten Have en Joost Immink, met een goede dag zou een van deze heren een podium plek kunnen pakken. Bij de masters doen namens Switbertus Jeroen Heuzinkveld en Henri Polman mee. Frank Adema is team captain en speaker. Het Run-Archery team traint elke donderdag avond de combinatie van hardlopen en boogschieten om 19:30 uur vanaf de Swite aan de Hendrik Leemreizestraat 2. Geïnteresseerden kunnen vrijblijvend mee trainen; er is leenmateriaal beschikbaar; een recurve boog en pijlen. Kijk voor meer informatie op de website.


www.st-switbertus.nl.