Afbeelding
Foto:

Twaalf jeugdige scheidsrechters behalen certificaat

In het kader van de 'Week van de scheidsrechter' feliciteert Longa'59 met trots twaalf speelsters. Zij hebben het certificaat behaald om wedstrijden te fluiten in de eerste en tweede klasse en Topjeugd A- en B-niveau. De meiden hebben de basis Volleybalmasterz, het spelregelbewijs van de NeVoBo, afgerond en bij scheidsrechtercoördinator Maicol Gerritsen een interne opleiding gevolgd.

Spelregelkennis
Tijdens de opleiding kwamen diverse spelsituaties naar voren, die later met elkaar besproken zijn. Zo leerden de speelsters van elkaar wat toegelaten of afgefloten mag worden. Zij hebben nu handvatten om als spelleider een wedstrijd te fluiten. Wat vooral belangrijk is, is dat ze zichzelf blijven, niet twijfelen en genieten van de wedstrijd. Deze ontwikkeling past binnen de pijlers van Longa`59. Het vergroten van kennis van spelregels van volleyballers is een onderdeel van de missie 'Samen naar een veiliger sportklimaat', dat bij Longa`59 hoog in het vaandel staat. Spelregelkennis bevordert ook sportiviteit en respect. Dit leidt tot meer begrip voor de beslissingen van de scheidsrechter.

De nieuwe scheidsrechters
Op de foto boven van links naar rechts: Maicol Gerritsen, Tara Oonk, Anna Wekking, Maaike Wopereis, Eva ten Holder, Pleun Hettema en Nynke Hillen.
Onder van links naar rechts: Kiki Beuting, Danique Staring, Anouk Wieggers, Meike Terpstra en Tess Hummelink. Op de foto ontbreekt Els Reukers.