Jaap Bruijstens (links) en Joris Nieuwenhuis, knielend Pim te Loeke. Foto: Jaap Bruijstens
Jaap Bruijstens (links) en Joris Nieuwenhuis, knielend Pim te Loeke. Foto: Jaap Bruijstens

Magistraal dj's succesvol op Amsterdam Dance Event

'Erg leuk dat veel mensen uit de Achterhoek de moeite hadden genomen om naar ons te komen kijken'

Door Henri Walterbos

AMSTERDAM/GROENLO/LICHTENVOORDE - Amsterdam Dance Event (ADE) is een dance event met wereldwijde aandacht en aantrekkingskracht. Afgelopen week stond de hoofdstad in het teken van het evenement. Hier als dj te mogen draaien is voor weinigen weggelegd. Naast grote namen als Hardwell en Martin Garrix afgelopen week ook een trio dj's uit Groenlo/Lichtenvoorde, te weten Jaap Bruijstens uit Groenlo en Pim te Loeke en Joris Nieuwenhuis uit Lichtenvoorde, met Ruud Engelbarts uit Lichtenvoorde als vliegende keep. De vrienden hadden enkele jaren geleden de ambitie met hun concept Magistraal techno groot te maken in de Achterhoek. Hiermee zijn de mannen hard op weg.

Hier als dj te mogen draaien is maar voor weinigen weggelegd

Erkenning
Op ADE staan, voelt voor de vrienden als een stuk erkenning en motivatie, dat ze op de goede weg zijn. "We stonden op een showcase van de labels Refuge Digital, van Roel Salemink, en Orange Recordings. Een showcase houdt in dat een label artiesten 'showt' die op hun label muziek uitbrengen. Samen met Roel zijn we al een tijdje bezig met muziek produceren en daarom kregen we ook deze boeking. Ondanks dat Pim en ik al een aantal jaren in Amsterdam wonen, en Joris ook al een tijd bezig is, hebben we hier nog nooit gedraaid, dus het was echt fantastisch om hier ons debuut te maken. Als klap op de vuurpijl mochten we de avond afsluiten na enkele grote namen als Spektre, Christian Varela, Steve Mulder en Drumcomplex. Een grote eer," vertelt Jaap Bruijstens maandagavond, nog steeds enthousiast. "Het optreden zelf ging erg goed en de reacties waren positief. Ik vond het leuk dat veel mensen uit de Achterhoek de moeite hadden genomen om naar ons te komen kijken. Dat gaf toch wat extra energie. En trouwens alle credits naar Roel Salemink, een top-dj die zijn nieuwe album op een internationaal gerespecteerd label uit gaat brengen. Achterhoeker in hart en nieren, Graafschap-fan, maar ook technoliefhebber en een helpende hand in onze ontwikkeling."

Grote achterban
Binnenkort draaien de mannen weer in hun eigen Achterhoek, om techno een nog vastere voet aan de grond te bezorgen in de streek waar ze opgroeiden. "Ik heb ook echt het idee dat we een grote achterban aan het krijgen zijn. Zowel voor het draaien als voor het feesten organiseren. Daar gaat het ook goed mee. Op 10 november hebben we weer een editie van Magistraal in de Radstake. We zijn al ruim over de helft van onze ticketverkoop heen, dus dat belooft vet te worden. En sowieso leuk om weer in de eigen omgeving te draaien."


Training 'Voluit leven' voor mantelzorgers

REGIO - Op woensdag 31 oktober start de training Voluit Leven bij het Borchuus in Varsseveld. De bijeenkomst van vier ochtenden wordt georganiseerd door VIT-hulp bij mantelzorg en is speciaal voor mantelzorgers.

Zorgen voor een naaste kan gevoelens van onmacht, spanning, verdriet, angst en onzekerheid geven. Het komt voor dat gevoelens weggedrukt of ontkend worden of u op een andere manier belemmeren in uw functioneren. Wetenschappelijk onderzoek laat echter zien dat deze houding ons psychisch leed juist kan versterken en ons steeds minder flexibel maakt. De training 'Voluit leven' is gebaseerd op de Acceptance and Commitment Therapy (ACT).

Na deze training kunt u situaties (h)erkennen en aanvaarden waar u geen invloed op heeft. U weet wat u echt belangrijk vindt en u gaat leven naar uw waarden. U gaat uw eigen gevoelens meer accepteren. Deze training kan u helpen om op een andere manier met uw 'lastige' gevoelens om te gaan en meer ruimte voor uzelf te creƫren.

De trainingen zijn van 10.00 tot 12.00 uur op 31 oktober, 7 november, 14 november en 21 november. Aanmelden of meer info via info@vithulpbijmantelzorg.nl of tel. (0544) 82 00 00. De bijeenkomsten zijn gratis toegankelijk voor mantelzorgers uit de regio.


www.vithulpbijmantelzorg.nl/