Terecht verlies voor Erix

LIEVELDE - Erix heeft een nederlaag geleden tegen Sp. Overdinkel. Het werd 3-0 voor de Tukkers in een wedstrijd waarin voor Erix voornamelijk in de 1ste helft mogelijkheden lagen.

Erix kwam al in de 2de minuut op achterstand doordat een hoge voorzet niet goed werd weggewerkt. De bal werd door een verdediger van Erix voor de voeten van een aanvaller van Sp. Overdinkel gekopt die van dichtbij eenvoudig kon binnenschieten. 1-0. Erix liep al zeer vroeg in de wedstrijd achter de feiten aan maar herpakte zich goed en kreeg enkele goede mogelijkheden om te scoren zoals in de 19de minuut. Een goede combinatie tussen Harm Spekschoor en Rob van Ittersum waarbij Harm door Rob alleen voor de doelman werd gezet. Niet veel later, in de 21ste minuut, was Erix wederom dichtbij een doelpunt. Een vrije trap werd vanaf rechts door Rick ten Have in de 16-meter gebracht waarbij Twan Spekschoor het net niet lukte om zijn hoofd goed tegen de bal te zetten waardoor ook deze kans verloren ging. In de 22ste minuut kreeg Sp. Overdinkel een vrije trap buiten de 16-meter. Deze werd hard en laag ingeschoten maar Erix-doelman Tim Klein Tank redde hierbij bekwaam door de bal klemvast te pakken. In de 33ste minuut kreeg Erix wederom een goede kans op de gelijkmaker. Rick ten Have werd aan de rechterkant de diepte ingestuurd door Rob van Ittersum en Rick had hierbij meteen de bal voor moeten geven op de vrijstaande Rowan Weenink. In plaats daarvan legde Rick de bal voor zijn linkervoet en probeerde de bal in de korte hoek te schieten. De bal belandde in het zijnet. In de 36ste minuut was het wederom Rick ten Have die voor gevaar zorgde. Harm Spekschoor legde de bal vanaf de achterlijn terug op Rick die op de 16-meter klaar stond om te schieten. Helaas raakte Rick de bal hierbij niet goed waardoor deze over het doel verdween. Op slag van rust voorkwam Erix-doelman Tim Klein Tank een 2-0 achterstand door een vrije trap over het doel te tikken. De ruststand was 1-0 voor Sp. Overdinkel.

Na rust kwam Erix goed uit de kleedkamer wat in de 46ste minuut resulteerde in een goede kans voor Harm Spekschoor. Rick ten Have brak op rechts door en legde de bal terug op Harm die hierbij niet goed kon uithalen. Erix ging steeds meer naar voren spelen en hierdoor kregen de snelle en behendige voorhoedespelers van Sp. Overdinkel steeds meer ruimte om gevaar te stichten. Dit leidde tot mogelijkheden in de 51ste (schot net over na voorzet vanaf de linkerkant) en 54ste minuut (alleen voor de keeper waarbij de Erix-defensie tenauwernood kan ingrijpen). In de 56ste minuut valt dan de 2-0. Bij een cornerbal is de Erix-defensie niet alert genoeg en de bal werd door een aanvaller van Sp. Overdinkel van dichtbij hard en hoog binnengeschoten. In de 78ste minuut viel dan de definitieve beslissing in de wedstrijd. Een goede combinatie door het centrum van de Erix-defensie waarbij de kleine en rappe aanvaller van Sp. Overdinkel alleen voor Erix-doelman Tim Klein Tank verscheen. Tim werd verschalkt met een fraaie lob en de wedstrijd was hiermee definitief beslist. 3-0.

KSH zet goede reeks door

HARREVELD - Afgelopen zondag stonden de mannen van KSH 1 te popelen om het te laten zien tegen de Keijenburgse boys. Aan KSH zijde miste men wegens blessures Henk Lamar en Koen Heijstek.

KSH begon gelijk na het fluitsignaal, van de goed fluitende scheids, sterk en goed te voetballen. Er werd snel druk gezet op de spelers van Keijenborg en daarbij werden veel duels gewonnen. Uit een snelle aanval over links kon Davey Wopereis de bal perfect op hoofd hoogte schieten naar Jeroen Kampshof; Jeroen bedacht zich geen moment en kopte de bal grandioos mooi binnen in de linker bovenhoek. De keeper van Keijenborg stond machteloos, zowel letterlijk als figuurlijk. De, vooral, lange ballen van Keijenborg werden tijdens de 1ste helft door de sterk verdedigende verdediging van KSH (Luuk Rietberg Dave Sasse, Jaap Spieker en Jordy Berentsen) telkens afgestopt. De aanvallers, middenvelders en verdediging van KSH speelden collectief en veerkrachtig. De Keijenburgse boys hadden hun 'handen en voeten' vol om elke aanval van KSH af te weren. Dit zorgde onder andere ervoor dat KSH veelvuldig corners kreeg. In de 33ste minuut zorgde Maikel Sasse daarom voor de 2-0, die hij op sublieme wijze in tikte uit een corner. KSH bleef sterk voetballen tot aan de rust; een voorbeeld hiervan kwam van Stan te Brake. De beste man stopte op een onwerkelijke goede manier middels een perfect ingezette sliding de enige mogelijkheid van Keijenborg om te counteren.

Na rust begon KSH de 2de helft standvastig. Keijenborg begon met meer pressie te voetballen, waardoor KSH wat meer inzakte. Echter bleven echte kansen voor Keijenborg uit, een vrije trap daargelaten. Deze vrije trap werd echter door een geweldige duikvlucht van Daan Kodde gekeerd tot de zijlijn. Een gemiste kans voor Keijenborg, dit tot grote ergernis van het meegereisde publiek. Waar KSH inzakte ontstond via de counters veel ruimte voor het doel van Keijenburgse boys, zo kwam Niek ten Have minuten lang (althans voor zijn gevoel) alleen voor de keeper. Helaas wist Niek zowel de eerste keer als in de rebound niet het net te vinden. Uiteindelijk wist Davey, via een goede combinatie van Job Wopereis en Niek ten Have, de bal in de 90ste minuut snoei hard in het doel te werken. Al met al een goede generale voor de wedstrijd van volgende week thuis tegen Terborg op zondag 4 november.

Pupil van de week: Hallo, ik ben Anouk. Ik ben 9 jaar en ik voetbal bij jeugd onder de 10 en vandaag was ik pupil van de week en we moesten tegen Keijenburgse boys en het is 3-0 geworden en het was super leuk. Ik heb gescoord, ik vond Thijs de beste.

KSV behaalt zwaar bevochten punt tegen beter Rietmolen

VRAGENDER - KSV 1 speelde vandaag met 1-1 gelijk in en tegen Rietmolen. Twan Jurjus scoorde vlak voor rust de gelijkmaker. KSV was blij met dit punt aangezien Rietmolen de betere ploeg was.

Vandaag trad KSV aan tegen Rietmolen, die 7 punten hadden behaald in 5 wedstrijden. KSV heeft ook al 6 punten gehaald in nog maar 3 gespeelde wedstrijden. Dus beloofde dit een spannend duel te worden om aansluiting te houden met de middenmoot. Bovendien was KSV gewaarschuwd omdat een paar jaar geleden in de strijd om degradatie nog pijnlijk werd verloren van Rietmolen en dit later nog werd rechtgetrokken in een dubbele confrontatie met DEO. KSV mistte deze middag de beide voorhoedespelers Rick Tanck en Erwin van de Wolfshaar. Vanaf het begin stond KSV onder zware druk. Hoewel Rietmolen een behoorlijk veldoverwicht had en aanmerkelijk beter speelde dan KSV, bleef de verdediging van KSV fier overeind en gaf nauwelijks enige ruimte weg aan de voorwaartsen van Rietmolen. Toch ging het na 20 minuten mis en werd een na scrimmage voor het doel van KSV door Rietmolen gescoord 1 - 0. Ondanks felle protesten van KSV zijde dat de bal niet volledig de doellijn had gepasseerd, wees de scheidsrechter resoluut naar de middenstip. Ook hierna kwam KSV maar niet onder de druk van Rietmolen vandaan en bleef Rietmolen maar druk uitoefenen op de defensie van KSV. Bij een sporadische uitval van KSV was het Twan Jurjus die in de 40ste minuut uit het niets de 1 – 1 scoorde na een miscommunicatie tussen de verdedigers van Rietmolen en hun keeper.

Met deze enigszins gelukkige 1-1 ruststand ging men richting de thee. Na de rust kwam KSV beter uit de verf mede door het inbrengen van Stan Gunnewick voor Tom Ribbers. Met zijn snelheid maakte hij het de verdedigers van Rietmolen knap lastig waardoor de opbouw van achteren stagneerde. Echter na 15 minuten was het Rietmolen weer die KSV terug drukte eigen strafschopgebied. Aanval na aanval rolde richting KSV doel. De ploeg stond met de rug tegen de muur maar gaf geen krimp. Dit leidde tot enige irritatie bij Rietmolen. In de 65ste minuut sloeg heel even de vlam in de pan hetgeen resulteerde in twee gele kaarten. Ook hierna bleef Rietmolen de betere ploeg maar de kansen werden niet benut of onschadelijk gemaakt door Wesley Keegstra. In de 83ste minuut kreeg Anthony Porskamp die was ingevallen voor de geblesseerde Tim Minkhorst nog een megakans na een goede voorzet van Stan Gunnewick. Dit zou compleet tegen de verhouding in zijn geweest, maar soms gebeurt dit nou eenmaal. Anthony mistte deze mogelijkheid echter. Hierna volgde nog een slotoffensief van Rietmolen, maar de verdediging van KSV bleef overeind. Zo eindigde deze wedstrijd in 1 -1.