Vlnr: Ruud ten Have, Joost Immink en Jarik Bakker bij het knielend schieten. Foto: Carmel Domburg
Vlnr: Ruud ten Have, Joost Immink en Jarik Bakker bij het knielend schieten. Foto: Carmel Domburg

Run-Archery succesvol

LICHTENVOORDE - Afgelopen zaterdag was de laatste Run-Archery van 2018 in Wageningen tevens NKSprint. We waren benieuwd naar prestaties van Topschutter Mitch Dielemans. Met alleen boogschieten is Mitch ongetwijfeld de beste, maar hoe hard loopt hij en hoe schiet hij na hardlopen? Dat viel mee! Bij zijn Run-Archery debuut pakte Mitch een zilveren NK plak; derde in de wedstrijd na winnaar Niklas Krause en Tim Freriks. Mitch blijkt een uitstekend hardloper en daarna nog goed schieten, alhoewel er missers genoteerd werden; ruimte voor verbetering. Reactie Mitch na afloop " smaakt naar meer".

Alle deelnemers rennen in kwalificatie 3x400m en 2 schietrondes met 4 doelen. In de kwalificatie is er geen zicht op tijd en dus spannend wie zich in welke finale heat plaatst; de 1e 10 deelnemers uit de kwalificatie over alle categorieën komen in A-finale, de volgende 10 in B-finale enz. De kwalificatie is belangrijk; een deelnemer uit een lagere finale kan niet meer winnen. Dit pakte goed uit voor Henri Polman die als enige master de A-finale haalde en daardoor het kampioenschap pakte. Henri was 7e in de A-Finale; 2 plekken achter teamgenoot Joost Immink die uitstekend presteerde met vrijwel foutloos schieten maar op plek 4 net naast NK podium viel. Junior Bram Polman moest door matig schieten genoegen nemen met plek in B-finale en pakte de 5e juniorenplek. Jarik Bakker was de grote verrassing van team Switbertus door zich als startende schutter met leenboog van Switbertus en uitstekend schieten te plaatsen voor de B-finale en met sterk schieten de 8e seniorenplek te pakken in zijn debuutjaar. Ruud ten Have kwam door sterk deelnemersveld in de C-finale terecht maar pakte hierin na spannende einsprint de overwinning. Jan Wassink en Jeroen Heuzinkveld pakten een 4e en

Zilver Jorik Klein Nijenhuis in Run-Archery CUP 2018 Wageningen was 5e en finale wedstrijd van de CUP. Bij de heren senioren categorie met de sterkste deelname was er succes voor Jorik Klein Nijenhuis. Ondanks afwezigheid in Wageningen door prettige familieomstandigheden, pakte Jorik achter Niklas Krause zilver. Jorik was hiermee over seizoen 2018 nederlands beste Run-Archer. Ook hier voor Joost Immink de knappe maar ondankbare 4e plaats. Vader Henri en zoon Bram Polman wisten bij masters en junioren wel de CUP te veroveren. Mooie resultaten en nu alweer zin in seizoen 2019. Switbertus traint ook de hele winter elke donderdagavond de combinatie hardlopen en boogschieten om 19:30 uur vanaf de Swite. Geïnteresseerden kunnen vrijblijvend meetrainen; leenmateriaal is beschikbaar. Meer informatie op www.st-switbertus.nl. We zoeken dames om volgend jaar mee te doen aan NK estafette; elk team moet minimaal 1 vrouw hebben.


Erix pakt opnieuw de winst

LICHTENVOORDE - Nadat vorige week de eerste twee punten tegen Duiven waren binnengehaald hadden de handballers van HV Erix 1 de intentie om dit een goed gevolg te geven in de thuiswedstrijd die op zaterdagavond werd gespeeld. Dat moest dan gaan gebeuren tegen DOS 1 uit Emmer-Compascuum, de huidige nr. 5 van de ranglijst met slecht één verliespartij.

Het eerste kwartier van de wedstrijd was Erix nog zoekende hoe vooral de linker opbouwspeler van DOS moest worden afgestopt. Erix had te weinig grip op deze speler die regelmatig door de verdediging glipte en meerdere malen het net wist te vinden. Desondanks bleef Erix in het spoor van DOS. Mede daardoor kon DOS langzaam uit lopen naar 7-9 voorsprong maar vanaf dat moment kantelde de wedstrijd. Erix kreeg verdedigend steeds meer grip op de aanvallers van DOS. Maar ook Stijn van Zutphen zorgde ervoor dat aanvallen via de cirkelloper, een sterk punt van DOS, niet konden plaats vinden. Omdat ook keeper Leroy Winkels weer zijn normale niveau haalde lukt het DOS niet om nog te scoren in die eerste helft. Erix profiteerde daarvan en liep uit naar een voorsprong bij rust van 12-9.

Toch had Erix moeite in het begin van de tweede helft om snel de voorsprong uit te bouwen. De voorsprong stabiliseerde op zo'n twee tot drie doelpunten voorsprong maar bij een stand van 15-12 trok Erix de wedstrijd definitief na zich toe. Het lukte DOS nog nauwelijks om door de verdediging heen te breken en omdat Erix wel bleef scoren, bouwde men langzaam maar zeker een veilige voorsprong op. Gelegenheid cirkelloper Stijn van Zutphen liet zien ook op die positie uit de voeten te kunnen. Erix liep steeds verder uit op DOS en had zelfs nog tijd om enkele hoogstandjes op te voeren met een hoofdrol voor Martin Kruip die meerdere spelers vrij wist te spelen aan de cirkel die deze kansen konden verzilveren. Ook reservedoelman en keeper van het tweede heren team Thimo Dusseldorp kreeg nog een kans om zijn keepers kwaliteiten te tonen. Erix pakte met een eindstand van 28-18 een dik verdiende overwinning op DOS en stijgt op de ranglijst naar plek 6.