Brigitte Nibbelink in de tijdelijke outlet, met nog een stukje BS22 zichtbaar. Foto: Mark Ebbers
Brigitte Nibbelink in de tijdelijke outlet, met nog een stukje BS22 zichtbaar. Foto: Mark Ebbers Foto:

Brini (bijna) dubbel zo groot

'We zijn geen mandjeswinkel'

Door Mark Ebbers

GROENLO - Brini Mode & Decoratie wordt bijna twee keer zo groot in winkeloppervlakte. De Groenlose Brigitte Nibbelink (49) 'annexeert' met haar winkel aan de Beltrumsestraat 20 de buren aan de Beltrumsestraat 22. Daar zit tot het einde van dit jaar nog BS22. De 'werkplaats en inspiratiebron voor het waarmaken van ideeën' verlaat dan na vijf jaar de naamgevende locatie waar het begon, om daarna als mobiele organisatie verder te gaan. Al vanaf 1 november heeft Brini huisnummer 22 in gebruik, en wel als kerstoutlet; de ruimte wordt dan nog gedeeld met BS22, tot 1 januari nog de huurder.

Na 1 januari gaat de tussenmuur eruit en gaat Brini - na een zo kort mogelijke verbouwing - door in een vernieuwde en verruimde winkel. Het assortiment wordt uitgebreid met onder andere kleine meubels en verlichting. "Vooral meubels, al zijn het dan kleine, nemen natuurlijk vrij veel ruimte in beslag, en daar is in de huidige winkel gewoon geen plek voor", vertelt Brigitte. "Naast een uitgebreider assortiment kunnen we in de grotere winkel ook de paden wat ruimer maken."
Dat BS22 vertrekt staat op zich los van de uitbreidingsplannen van Brini. "Maar het kwam zo wel mooi uit", erkent ze. "Het plaatje klopte gewoon."
Brigitte begon haar winkel zo'n vier jaar geleden, aan de Beltrumsestraat 27, schuin tegenover haar huidige plek. Zo'n twee jaar geleden verhuisde ze, na het vertrek van Grolse Meisjes van nummer 20, en werd zo de buurvrouw van BS22. De huidige winkel is weliswaar een stuk ruimer dan Brigittes eerste, maar ook hier begint ze dus uit haar jas te groeien. Een goed teken, toch? "Zeker, het loopt goed. Met name wat betreft de damesmode. Daaronder ook de grotere maten, sinds anderhalf jaar in ons assortiment."
Maar ook voor allerlei andere zaken weet het publiek, uit Groenlo maar ook uit de regio om Groenlo heen, Brini te vinden. En de winkel weet de klanten ook te binden, mede door de spaarpas waar velen gebruik van maken. "We zijn er ook voor allerlei geinige dingen, zoals voor de Sinterklaastijd", vertelt Brigitte. "En ook voor typisch Grolse dingen. Bijvoorbeeld vingerhoedjes met de Grolse leeuw erop of met een Grolse want. Leuk voor toeristen."
De outlet van Brini aan de Beltrumsestraat 22 opent op donderdag 1 november de deuren en is de rest van het jaar elke donderdag en vrijdag van 12.00 tot 18.00 uur en elke zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur geopend. Brini zelf heeft gedurende die tijd gewoon haar eigen - ruimere - openingstijden aan de Beltrumsestraat 20. En direct na de oliebollen worden de huisnummers dus samengevoegd.
Dan is Brini dus bijna verdubbeld qua winkeloppervlak - van ruim 200 naar bijna 400 vierkante meter - met een ruimer assortiment en een ruimere lay-out, waardoor de hele zaak rolstoelvriendelijk wordt. Maar het blijft ook gewoon Brini, verzekert Brigitte. "Gericht op gewoon, met betaalbare prijzen, 'casual' kleding en Brini-dingen. Geen mandjeswinkel."