Jubileumconcert 20 oktFoto: Lars Bloemers
Jubileumconcert 20 oktFoto: Lars Bloemers

Antonius viert feest der herkenning

VRAGENDER - Zaterdag 20 oktober vond in een goed gevulde zaal Overkamp het jubileumconcert plaats van Fanfare en Slagwerkgroep Antonius. Nadat de gasten voorzien waren van een kop koffie, aangeboden door zaal Overkamp, werd de avond geopend door de fanfare met het werk Dogon.

Dit stuk werd vorig jaar ook gespeeld tijdens het concours in Zutphen waar men uiteindelijk een eerste prijs met promotie behaalde. Daarna volgden een aantal lichtere werken en liet dirigent Gerd Wensink in een solo horen wat er mogelijk is op een euphonium.

Vervolgens was het de beurt aan de slagwerkgroep. Zij lieten in verschillende samenstellingen diverse stijlen horen in een aantal muziekstukken onder leiding van Michiel Bütterhof. Ook de leerlingen lieten horen wat ze zoal geleerd hadden. De slagwerkgroep kan terug kijken op een succesvol jaar waarin zij voor het eerst een percussion party hebben georganiseerd welke goed is ontvangen door de aanwezige slagwerkgroepen en publiek.

Na een korte pauze gingen de fanfare en slagwerkgroep verder met het nummer, Live from the heart of Europe, waarbij zij voor de speciale gelegenheid assistentie kregen van een aantal oud-leden. Het concert werd vervolgd met enkele bekendere nummers waarin de fanfare en slagwerkgroep samen speelde en men ook begeleiding kreeg van een gelegenheidsband van bultepop-leden. Harm en Willem op gitaar, Jorrit op piano, Michel op drums en Cindy verzorgde de zang. In het lied 'Het Dorp' van Wim Sonneveld werd de zang verzorgd door Jan Hahné. Het publiek liet merken erg te genieten van wat men te horen kreeg.

Antonius kijkt tevreden terug op een voor hen geslaagd jubileumconcert. Na het concert was het nog lang gezellig in zaal Overkamp. Het jubileumjaar is daarmee bijna afgelopen. Op 22 december volgt nog een kerstconcert in de kerk van Vragender.


Wie wordt KBO kruisjaskampioen?

LICHTENVOORDE - Op woensdag 7 november, klokslag 14.00 uur zal het doodstil worden in 'De Treffer'. De dames en heren kruisjassers, die al twee competitiemiddagen tegen elkaar gespeeld hebben, kruisen die dag voor het laatst in 2018 de degens en natuurlijk de kaarten.

Annie Eskes en Antoon Rooks hebben de schema's klaar liggen, de computer erbij om de standen in bij te houden en dan hoopt men tegen 17.00 uur een dame en heer als KBO kruisjaskampioen 2018 uit te kunnen roepen. En voor die eer kun je je best echt nog wel doen. Ook op 7 november zijn er weer mooie prijzen te winnen. Daarvoor legt een ieder die deelneemt 2,50 euro contant in. De organisatoren zien de deelnemende koppels graag ruim een kwartier voor aanvang in de zaal. Koppels waarvan een partner uitvalt, dienen zelf voor een vervanger te zorgen. Of de winnende kruisjassers gehuldigd worden op een drietraps podium blijft nog even de vraag. Zeker zijn zij wel van eeuwige roem en eervolle vermelding in het KBO verenigingsblad.


Klein Gunnewiek-Hulshof slaan toe

VRAGENDER - Het kruisjasseizoen van Beneman is weer van start gegaan met 64 deelnemers. Nadat de vakantiebelevenissen waren uitgewisseld kon er begonnen worden met de eerste ronde.

De winnaars van het vorige seizoen sloegen direct al genadeloos toe met een boom van 1848 en ook de andere twee boompjes waren bovengemiddeld. Na drie rondes kaarten kon de ranglijst opgemaakt worden. Op de laatste plaats eindigden Rouwhorst/Bokkers (2903 p.). Derde werd het paar te Plate/Ter Bogt (4208 p.) en tweede de heren Klein Tank/Rots (4276 p.). Met maar liefst 407 punten meer eindigden de heren Klein Gunnewiek/Hulshof deze avond op nummer een.

Maandag 5 november wordt ronde twee gespeeld. Start om 20.00 uur bij Beneman in Vragender. Meedoen voor de gezelligheid kan ook, dus paren die niet voor alle acht avonden gaan zijn ook van harte welkom om eens te komen kijken.