Mountainbiketocht Lus om Lievelde

LIEVELDE - Na vorig jaar een uitstapje richting het Rommelgebergte staat er op zondag 11 november weer de 'Vishandel Bomers Lus om Lievelde' op het programma. Ruim 90% onverharde ondergrond in de vorm van zandwegen, singletracks, bossen, koepaden en slootkanten vormen een fraaie aan een schakeling van een onverwachte en weer vernieuwde route. De start is tussen 08.30 en 10.00 uur vanaf de parkeerplaats bij zwembad Meekenesch.

Speciale aandacht is er voor de beginnende fietser. Hiervoor wordt een toegankelijke route van 30 km uitgezet met alle facetten die je van een veldtoertocht mag verwachten. Voor de meer geoefende fietsers zijn er ook afstanden van 40, 50 en 60 km. Op alle afstanden een ruim aantal kilometers over privéterrein dat uit uitsluitend voor deelnemers toegankelijk is. De route van de 30 en 40 km gaan over de Vlinderbrug en park Lievelde door de Schans naar de pauzeplek in de 'Muggenhook'. Daarna over het erf van Bioboer Arink en weer via de Schans naar het terrein van Aloys Roemaat Transport waar een uitdagende proef is uitgezet.

De 50 km maakt voor de pauze een Lus richting Hemmele en gaat via weer nieuwe singletracks naar een extra klimproef in de Schans. Voor de "Diehards" is er de route van 60 km met een extra Lus op 'het Veldeke'. In deze route wat meer extreem maar zeer zeker uitdagend terrein.

Meer informatie en aanmelden via www.fietssport.nl of ter plekke aan de Richterslaan op 11 november.


Pacelli bouwt voorsprong in rust uit naar overwinning

ZIEUWENT - Afgelopen zaterdag speelden de dames van Pacelli een thuiswedstrijd tegen de dames 1 van Overwetering. Ondanks dat Overwetering nog geen punten heeft weten te pakken dit seizoen was aan de uitslagen te zien dat deze club zich niet zomaar gewonnen geeft.

De eerste paar minuten begon Pacelli sterk aan de wedstrijd maar vergat kansen af te maken waardoor Overwetering de eerste doelpunten wist te scoren. De dames bleven rustig en kwamen langzaam in hun eigen spel. De kansen werden benut, de verdediging begon sterker te staan waardoor Pacelli bijkwam en langzaam een voorsprong wisten te pakken. De ruststand was uiteindelijk 14-10 in het voordeel van Zieuwent.

In de rust besprak het team dat Overwetering veel de cirkel opzoekt en graag wil passeren. Daardoor ging de dekking van een 5-1 naar een 6-0 dekking. Al snel bleek dat dit een goede zet was. De tweede helft had Overwetering veel moeite met Pacelli's dekking en aanval. De voorsprong werd langzaam groter en groter waardoor het een leuke wedstrijd werd voor zowel het team als publiek. Pacelli kan tevreden terug kijken als ze in de tweede helft 20 keer weet te scoren en maar 6 doelpunten tegen krijgt. Een mooie opsteker voor volgende week. Einduitslag: HV Pacelli DS1 – HV Overwetering DS1 34-16 (14-10)


Marvo kersttoernooi 2018

MARIËNVELDE - Op zondag 23 december organiseert volleybalvereniging Marvo 76 weer het Marvo Kersttoernooi dat plaatsvindt in de BMV in Mariënvelde. De inschrijving is inmiddels geopend en de vereniging hoopt op een goed bezocht toernooi. Volleybalervaring is geen vereiste, iedereen kan meedoen. Opgeven kan door het formulier op www.marvo76.nl in te vullen en te sturen naar marvo76kersttoernooi@gmail.com. Ook voor meer informatie. Opgeven kan tot 10 december en vol = vol!


Derde zege schakers Rokade

LICHTENVOORDE - Het eerste team van Rokade heeft in de derde ronde van de KNSB-competitie aan de verwachtingen voldaan door te winnen van het op papier zwakkere Drienerlo. Het was echter wel met kleinst mogelijke verschil.

De wedstrijd werd begonnen met een 1½-½ achterstand, omdat Gert-Jan van Vliet (een knappe remise) en Erwin Swerink (onnodig verlies) reeds vooruit hadden gespeeld. De rest van het team maakte het nog behoorlijk spannend. Nick Mulder won regelmatig van zijn veel zwakkere tegenstander, Arent Luimes kon al snel een stuk winnen en Marcel Leroi overspeelde zijn tegenstander positioneel. Daarmee waren 4½ bordpunt en de overwinning een feit. Ronnie Gerhardus moest een nul incasseren en Rob Stevens maakte comfortabel remise. Daarmee was de laatste partij van Menno Dorst beslissend. In een partij met wisselende kansen had hij uiteindelijk een overwicht weten te bereiken, zodat remise hier een terecht resultaat was. Door deze 4½-3½ overwinning staat Rokade nog steeds gedeeld aan kop in de vierde klasse B van de KNSB.