Opnieuw klinkende zege Litac

LICHTENVOORDE - Uitslagen van de teams.

Hoofdklasse Onie Wijchen – Litac 1 2-8: Net als enkele weken geleden in de thuiswedstrijd kwam de eindscore 8-2 tot stand. Bleef Sander Spijkers net als in de thuiswedstrijd ongeslagen, dit keer lukte dat ook Aaron Albeck. Ook hij kwam in Wijchen tot de volle winst. Alleen Jarno de Kruijff moest twee tegenstanders feliciteren. Met deze duidelijke zege blijft de koppositie onbedreigd. De voorsprong op TVO uit Oosterhout bedraagt 8 punten.

2e klasse D Bit.nl 6 (Ede) – Litac 2 5-5 : Zonder meer een fraaie prestatie en nog wel in het hol van de leeuw bij koploper Bit.nl. Zeer nuttige punten, want de afstand tot de onderste plek is niet erg groot. Jurgen Spijkers en Jasper Bluiminck lieten zich van hun beste kant zien met elk twee overwinningen. Imre Huitink voegde er een belangrijk zesde punt aan toe.

2e klasse E Nijmegen 6 – Litac 3 5-5: Het was weer genieten voor Eric Schurink. Niet alleen neemt hij in het persoonlijk klassement een prominente plaats in, hij maakte die ook deze avond weer helemaal waar. Weer drie punten op zijn conto. Anne Wouda voegde er één punt aan toe en het dubbel leverde het gelijke spel op. Danny te Vruchte had zijn dag niet en kon dit keer geen bijdrage in de punten leveren.

4e klasse Wehl 1 –Litac 4 3-7: Het was de avond van Jurgen en Joor Bluemink. Vader en zoon deden niet voor elkaar onder en hadden geen enkel medelijden met de Wehlenaren. Ook het dubbel ging dus mee naar Lichtenvoorde. Heel spijtig was dat Sander Hogenelst hen niet kon volgen. Het wordt nog een spannende eindfase. In een tussentijds ingelaste wedstrijd tegen concurrent Vios 1 uit Beltrum werd de eerste plaats na een 7-3 nederlaag prijs gegeven. Beide team hebben nu een gelijk aantal punten, maar het onderlinge resultaat kan doorslaggevend zijn en dat is in het voordeel van de Beltrummers.


Karateka's van Mu Chin Zieuwent verruimen hun Budo ervaring

ZIEUWENT - Vroeg uit de veren voor de karateka's van Mu Chin Zieuwent op zondag 28 oktober. In Wijk bij Duurstede werd de jaarlijkse nationale Budodag georganiseerd. Een mooie gelegenheid om de vaardigheden in diverse oosterse krijgskunsten te verruimen.

Nadat de voorzitter van de IMAF iedereen had welkom geheten was het tijd voor de opening, de traditionele budo groetceremonie. Daarna was het tijd voor het echte werk; op vier matten mochten de deelnemers aan de slag met met karate, jiu jitsu, sport kenjutsu en iaido. Een lastige keus voor sommigen, maar al gauw waren alle deelnemers verdeeld over de matten en werd er, na een korte warming up, fanatiek geoefend. Na het eerste lesuur was het tijd om een andere vechtsport of een andere (inter) nationale meester te kiezen in dezelfde vechtsport.

Na afloop van het tweede lesuur reikte de voorzitter nog een drietal diploma's uit aan meesters met een hogere Dan graad. Zij hadden in het tweede lesuur, met goed gevolg, examen gedaan en werden zo dus gepromoveerd met een hogere Dan graad. Na de lunch waren er nog 2 lesuren met verschillende vechtsporten op de verschillende matten. Traditioneel werd de dag afgesloten met de budo groetceremonie. www.muchin-zieuwent.nl