KSV koestert onterechte zege

VRAGENDER - KSV deed zondagmiddag uitstekende zaken dankzij een 1-0 overwinning op Emos uit Enschede. De thuisploeg stond de gehele wedstrijd onder druk, maar uit een van de spaarzame aanvallen kopte Twan Jurjus de 1-0 binnen.

Na het zwaarbevochten gelijkspel van vorige week, traden de mannen van Wim te Nijenhuis vandaag thuis aan tegen de nummer 5 op de ranglijst; Emos uit Enschede. Al na vijf minuten was daar het eerste gevaarlijke wapenfeit van Emos. Door kordaat optreden kon keeper Wesley Keegstra nog maar net de vroege 0-1 voorkomen. De spelers van Emos, onder leiding van oud FC Twente en Feyenoord speler Clemens Zwijnenberg speelden verzorgd en goed aanvallend voetbal en zetten KSV zwaar onder druk. De ploeg liet duidelijk zien waarom ze hoger op de ranglijst staan. In de 30ste en 33ste minuut kruipt KSV tot twee maal toe door het oog van de naald door wederom goed keeperswerk van Wesley Keegstra. Nog geen twee minuten later verovert KSV de bal op het middenveld. Walter Overkamp geeft de bal vervolgens perfecte diep op Tom Ribbers, die op zijn beurt de bal pan klaar op het hoofd van spits Twan Jurjus legt. Hij scoort en geheel tegen het wedstrijdbeeld in staat het 1-0. Deze stand wordt met kunst en vliegwerk tot aan de rust vastgehouden.

In de rust wisselt KSV aanvallend door het inbrengen van twee snelle frisse spitsen, Rick Tanck en Erwin van de Wolfshaar. Het wedstrijdbeeld van de eerste helft verandert niet in de tweede helft. Emos valt aan en KSV verdedigt met veel kunst en vliegwerk. Na het eerste kwartier van de tweede helft begint Emos nog iets opportunistischer te voetballen door ballen van de zijkant hoog voor het doel in te brengen. Dit was geen probleem voor de lange verdediging van KSV. Na circa 25 minuten in de tweede helft volgt bij de stand van 1-0 de derde en laatste wissel voor KSV. Doelpunten maker Twan Jurus wordt vervangen door Stan Gunnewick. De laatste 20 spannende minuten breken aan. Emos speelt nog meer de lange bal, maar deze zijn door de goede organisatie van KSV op enkele hachelijke momenten na gemakkelijk te verdedigen. Door het aanvallende spel van Emos kreeg KSV in de laatste 4 minuten van de extra tijd nog twee grote kansen om de wedstrijd definitief te beslissen, maar deze werden helaas gemist. Op basis van een formidabele team prestatie zijn er vandaag drie kostbare punten behaald. Na vijf wedstrijden bezet KSV de derde plek, met evenveel verliespunten als koploper TVO.

Volgende week speelt KSV de inhaalwedstrijd uit tegen BSC Unison uit in Boekelo. Pupil van de week was deze week Sten Temming.

Longa'30 blijft koploper na gelukkige overwinning

LICHTENVOORDE - Longa '30 heeft met het nodige geluk de koppositie in de eerste klasse E behouden. In Beek-Ubbergen werd met 0-1 gewonnen van BVC'12 door een treffer van Boet Kemperman.

Voor aanvang van de wedstrijd bleek Freek Heinsbroek te ziek om te kunnen starten. De zoveelste domper in de door blessures geteisterde ploeg uit Lichtenvoorde. Toch had Longa '30 in Beek-Ubbergen over geluk niet te klagen. In de eerste twee minuten kreeg het uit de hoofdklasse gedegradeerde BVC 12 al twee goede mogelijkheden om de score te openen. Gelukkig voor de Lichtenvoordenaren stond het vizier van de tegenstanders nog niet op scherp. Toch werd er, ondanks het slechte begin, door Longa '30 niet versaagd. Na het eerste kwartier lukte het steeds vaker om onder de hoge druk van BVC '12 uit te spelen al resulteerde dit pas na een half uur in de eerste kans. Tim Bader kon geheel vrijstaand inkoppen maar mikte naast. Even later had het wel 0-1 moeten worden toen Boet Kemperman op prachtige wijze met een steekpass werd bereikt door Bram Wopereis. Oog in oog met de keeper faalde Kemperman echter. Kemperman kreeg daarna ook nog een kop-kans maar ook deze ging er niet in. Vlak voor rust kwam Longa '30 wederom goed weg doordat een hakbal van dichtbij op het lichaam van doelman Wouter Lankheet terecht kwam. Al met al mocht de ploeg van Erik Zandstra de handen dichtknijpen dat het met 0-0 de rust in ging.

In de tweede helft begon Longa '30 sterker en wist het de tegenstander terug te dwingen. Na een schitterende voorzet van Twan Wolters had Kemperman opnieuw de mogelijkheid de score te openen maar hij kopte van dichtbij naast. Longa '30 was na een uur spelen opnieuw dichtbij de openingstreffer toen Bram Wopereis door de verdediging slalomde en met zijn schot de binnenkant van de paal raakte. Even later was het dan uiteindelijk wel raak, Kemperman kreeg de bal in de zestienmeter voor zijn voeten en schoot de bal met een mooie volley in de lange hoek. Dit bleek voor BVC '12 het startsein om er nog een slotoffensief uit te persen. Tot tweemaal toe was het gevaarlijk met kopballen van dichtbij maar had Longa '30 mazzel dat Lankheet zijn doel schoon kon houden. In de slotminuut leek Kemperman op weg naar zijn tweede van de middag, het doel was leeg maar een overtreding hield hem tegen. Zo bleef het 0-1 maar eindigde BVC'12 de wedstrijd met 10 man na een tweede gele kaart.

Volgende week speelt Longa '30 een wedstrijd in het bekertoernooi tegen HC '03. In Drempt zal er om 14.00u worden afgetrapt. De week erop zal de competitie worden hervat met de derby tegen FC Winterswijk.

Misschien iets meer dan verdiend

ZIEUWENT - Het was een reis van 159 km naar één van Nederlands oudste clubs: Achilles 1894, uit Assen. Dit is voor 2 x 3 kwartier voetbal erg ver, maar toch waren er nog een kleine 100 Zieuwentse supporters die het succesvolle team kwamen aanmoedigen. En ze kwamen niet voor niets.

Ondanks de afwezigheid (blessure) van topscorer Sjors Storkhorst wist RKZVC deze subtopper op enkele speldenprikjes na zonder problemen van het eigen doel te houden. Tegelijkertijd wisten we zelf meerdere keren goed door te komen, maar helaas leverde dit in de eerste helft vooralsnog geen doelrijpe kansen op. Hierbij was er echter geen rekening gehouden met uitblinker Joey Belterman. Met een uitstekende individuele actie wist hij zichzelf na 26 minuten vrij te spelen en de bal panklaar voor Sven Jurjus op een presenteerblaadje te leggen; 0-1. Dit hoogtepunt leverde direct sneller spel op, wat ervoor zorgde dat Achilles met de rug tegen de muur kwam te spelen. Eén van de fraaiste aanvallen zorgde daarbij voor een doorgebroken Jouke Knippenborg, die echter naar de grond werd gewerkt. Alle 22 spelers wachtten op het fluitsignaal voor de penalty, maar de scheidsrechter liet doorspelen en hij is toch echt de enige, die dit beslist. Enkele minuten hierna (36ste minuut) volgde de gelijkmaker uit een counter, waarbij Huib Jonkman niet geheel vrijuit ging. Na een hoge voorzet kwam hij uit, twijfelde en liep terug, waarbij de Achilles-spits koppend wist te scoren. Huib viel direct geblesseerd uit, waarmee de reden ervan duidelijk was. Tim Penterman kon hierdoor zijn debuut in de hoofdklasse laten noteren.

Na rust eenzelfde spelbeeld. Het tempo lag niet echt hoog terwijl beide teams aanvallend oogden, maar beide niet echt gevaarlijk werden. Het spel speelde zich dan ook op het middenveld af. Enkele wissels zorgden echter nog voor een fraaie slotfase. Bij een prima aanval uit de omschakeling werd de vrijlopende Harm Bokkers bereikt, die koeltjes de 1-2 liet aantekenen. Dolle vreugde natuurlijk, want kort erna volgde het eindsignaal. Al met al was het toch een redelijk gelijkopgaande wedstrijd met een iets gevaarlijker RKZVC. Door iets meer kansen te creëren en de niet-gekregen penalty was de overwinning echter zeker niet onverdiend.

Een gedeelde 2e plek is het voorlopige eindresultaat. Dit is uiteraard een perfecte tussenbalans na 1/3 van de competitie.