HV Erix-dames halen punt op in Ulft

Op zaterdagavond 3 november jl. vertrokken de dames van Erix met vervangend coach Christel richting Ulft voor een wedstrijd tegen UGHV. Een tegenstander van gelijkwaardig niveau, waar zeker een mogelijkheid was om de punten mee te nemen, maar ook zeker een wedstrijd die niet onderschat moest worden.

Na een goede warming-up, op advies van de coach, begonnen de dames voortvarend aan de wedstrijd. Na enkele minuten stond het al 2-2, dit beloofde een snelle, spannende wedstrijd te worden. Ook voor de scheidsrechter, die soms zelfs vergat de wedstrijd weer aan te fluiten of de dames van UGHV stonden alweer in de aanval. Aan weerskanten werd er goed op snelheid gespeeld en werden aanvallen mooi uitgespeeld, maar helaas werden ook veel ballen gemist door beide partijen. Ruststand 9-9.

Het spel van de eerste helft werd voortgezet in de tweede helft, maar daar waar Erix meerdere malen in overtal stond gaf UGHV zich niet gewonnen, waardoor Erix de wedstrijd niet naar zich toe kon trekken. Tot op de laatste minuut ging de wedstrijd gelijk op. Eindstand 24-24.

Helaas hebben de dames geen twee punten mee naar Lichtenvoorde kunnen nemen, maar een gelijkspel is wel een goede afspiegeling van de wedstrijd.

A.s. zaterdag spelen de dames om 20:30u tegen de dames van Minerva in de Hamalandhal. Wederom een gelijkwaardige tegenstander, maar met zeker wel een kans om beide punten in Lichtenvoorde te houden, dus komt dat zien.