Achter: Hetty Overkamp (Groenlo), Marleen Holweg (Lichtenvoorde) en Wilfried Siemes (Lievelde). Voor: Henrike Jansen, Liesbeth Beerten en Ester Reusink. Petra Eekelder ontbreekt. Allen uit Lichtenvoorde. Foto: Wendy Plant
Achter: Hetty Overkamp (Groenlo), Marleen Holweg (Lichtenvoorde) en Wilfried Siemes (Lievelde). Voor: Henrike Jansen, Liesbeth Beerten en Ester Reusink. Petra Eekelder ontbreekt. Allen uit Lichtenvoorde. Foto: Wendy Plant

Oost Gelre's talent schittert in de musical HAIR

ACHTERHOEK - Van 22 tot 26 november staat het WMT in Theater De Storm met de musical HAIR. De bekende Broadway musical bekend van hits als 'Aquarius', Let the sun shine in' en natuurlijk 'Hair'. Een aantal rollen wordt gespeeld door leden uit Lichtenvoorde en Groenlo.

De musical HAIR is ontstaan binnen de hippiecultuur en de seksuele revolutie van de jaren '60 in Amerika. Liesbeth Beerten speelt de rol van Lily en zingt onder meer het nummer HAIR: "Het verhaal draait om de jonge Claus Hooperbukowski die het platteland achter zich laat om zich in de grote stad te melden voor de dienstplicht. In Central Park loopt hij een groep hippies tegen het lijf die protesteren tegen de oorlog in Vietnam en rebelleren voor een gezonde planeet en vrije liefde. Thema's die ook nu nog steeds actueel zijn."

Geestverruimende middelen
Ester Reusink speelt de rol van Margreet van Dam. "Margreet is een deftige dame die haar saaie burgermansleven beu is. In het lied 'My conviction' steek ik de hippies een hart onder de riem en uiteindelijk besluit ik om me bij hen aan te sluiten. Deze hippies worden geleid door George Burger. George is impulsief, een gangmaker, een tikje exhibitionistisch en een echte knuffelaar en laat Claus kennis maken met geestverruimende middelen. Op een gegeven moment loopt dat helemaal uit de hand en komt Claus terecht in een soort psychedelische trip."

Zinloze oorlog
Claus ontwaakt uit de slechte trip door de bulderende stem van een dril-sergeant. Hetty Overkamp speelt de rol van hippie Luna en zingt het nummer 'Zwart Zaad'. "Op het eind van de trip heeft Claus het gevoel dat hij alles kwijt raakt: zijn ouders, zijn geliefde Linda en zichzelf. Het eind van de musical is meeslepend en heftig en confronteert het publiek met het feit dat veel jonge mannen gestorven zijn in een zinloze oorlog. Het is een musical die echt onder je huid gaat zitten en de boodschap die we uitdragen is nog steeds actueel: heb elkaar en de wereld lief", aldus Hetty.

De try-out tegen gereduceerd tarief is op woensdag 21 november. www.theaterdestorm.nl


Alzheimer Nederland kan alle talenten gebruiken

ACHTERHOEK - Alzheimer Nederland, afdeling Oost-Gelderland zet zich met vrijwilligers in voor mensen met dementie en hun mantelzorgers. Met de groeiende vraag naar dementiezorg, groeit ook de vraag naar vrijwilligers. Dat biedt mooie kansen voor mensen die zich in willen zetten voor een goed doel én daarbij ook zichzelf willen ontwikkelen.

Verschillende functies en mogelijkheden
Iemand met verbindende capaciteiten en een (potentieel) netwerk in de regio zou zomaar de huidige voorzitter per januari 2019 kunnen opvolgen. Of neem iemand die zich thuis voelt in de wereld van de sociale media, die zich op het gebied van de PR en communicatie verder wil ontwikkelen. En zo zijn er méér: personen die in staat zijn om de belangen van mensen met dementie naar diverse organisaties en instellingen te behartigen. Of degenen met voldoende contactuele eigenschappen om als gespreksleider in één van de Alzheimer Cafés te functioneren. Of met voldoende kennis en/of ervaring om als voorlichter op te treden. Meer informatie op: www.alzheimer-nederland.nl/regios/oost-gelderland of bel naar Alzheimer Nederland | Oost-Gelderland: 06-13514411.