HV Erix Dames 1 behaalt winst in eigen huis

Zaterdagavond 10 november om 20.30 uur wordt de wedstrijd ERIX tegen Minerva aangefloten. Op papier 2 gelijkwaardige teams, dus als de dames van ERIX ergens punten kunnen pakken, dan is dat tegen deze tegenstander. Topper van de week Elin begint met het goede voorbeeld en maakt een prachtig doelpunt.

Het begin van de wedstrijd gaat gelijk op, terwijl de dames van ERIX eigenlijk al een voorsprong hadden kunnen pakken. Verdedigend moesten zij het even op een rijtje krijgen. Aanvallend wisten zij wel tot scoren te komen, maar ook Minerva kon makkelijk door de verdediging van ERIX komen. ERIX speelde een 4-2 aanval, maar van de vrije cirkels werd niet genoeg gebruik gemaakt. Minerva daarentegen wist wel hun cirkelspeelster te vinden. Ook uit de overtalsituatie wist ERIX niet het maximale te halen, waardoor de rust in werd gegaan met een kleine achterstand van 11-12.

Veel balverlies bij aanvallen op snelheid, maakte dat ERIX in de tweede helft niet meteen een voorsprong kon pakken op Minerva. Lange tijd bleef het gelijk opgaan tussen beide teams. Echter halverwege de tweede helft wist ERIX meer gebruik te maken van de ruimte aan de cirkel, door vooral veel loopwerk. Hierdoor wisten zij 3 punten weg te lopen van Minerva. Deze voorsprong hebben ze met hand en tand verdedigd. Minerva kon nog een puntje inlopen, maar de welverdiende overwinning is deze zaterdag voor de dames van ERIX. Eindstand 22-20.
De eerste overwinning van het seizoen is binnen. En de dames willen er daar zeker nog meer van binnenhalen; ze gaan dat a.s. zaterdagavond thuis opnieuw proberen tegen de dames van Hastu uit Nijmegen om 19.15u in de Hamalandhal. Komt allen!