Wentholtpark krijgt dierenknuffelruimte

LICHTENVOORDE - De inmiddels niet meer weg te denken kinderboerderij/dierenweide in het Wentholtpark gaat uitbreiden. Met de komst van een overdekte dierenknuffel- en educatieruimte gaat een lang gekoesterde wens van het bestuur van Stichting Wentholtpark Lichtenvoorde en haar vrijwilligers in vervulling.

Uit ervaringen van de afgelopen jaren, wensen van partners zoals Het Bariet en het reguliere onderwijs blijkt dat de huidige kinderboerderij onvoldoende voldoet aan de wensen van gebruikers. Zo ontbreken er sanitaire voorzieningen en een overdekte ruimte voor gebruik bij slecht weer. De afgelopen jaren is hard gewerkt aan plannen om dit te verbeteren en inmiddels is er een vergunning voor uitbreiding.

Het Knuffelparadijs: Natuurlijk samen met èn voor iedereen!
De stal bij de dierenweide wordt in stijl aan de achterzijde uitgebreid met een overdekte en multifunctionele dierenknuffelruimte. Een waar knuffelparadijs! Deze ruimte kan gebruikt worden bij schoolbezoeken en themabezoeken aan de dierenweide. Daarnaast kan deze ruimte ook fungeren als educatieruimte voor natuurlessen. Er komen faciliteiten zoals een mindervalidetoilet, wastafels en voorzieningen voor de vrijwilligers. De faciliteiten kunnen ook tijdens andere activiteiten in het park gebruikt worden, zoals de Buitenspeeldag en het jaarlijkse Kerstevent.

Voor de uitvoering van het project zet een groep van enthousiaste vrijwilligers zich belangeloos in. De financiële ondersteuning komt van de Provincie Gelderland en het Rabo Coöperatiefonds evenals de medewerking van de Gemeente Oost Gelre. Het streven is om de nieuwe overdekte ruimte medio 2019 in gebruik te nemen. Volg het project op: www.facebook.com/Wentholtpark/