Longa'30 loopt periodetitel mis

LICHTENVOORDE - Afgelopen zaterdag heeft Longa '30 de derby tegen FC Winterswijk niet weten te winnen. In een drukbezochte wedstrijd werd er met 1-1 gelijk gespeeld. Door het gelijke spel zakte Longa '30 naar de tweede plek waardoor het de eerste periodetitel heeft misgelopen.

Longa '30 begon de eerste helft wat teruggetrokken en gaf daarmee FC Winterswijk het initiatief. Daarbij probeerde de thuisploeg zelf vanuit de tegenaanval gevaarlijk te worden. Dit resulteerde het eerste halfuur echter niet in grote kansen. Dit kwam mede doordat beide ploegen matig veldspel op de mat legde. FC Winterswijk werd voor het eerst gevaarlijk, maar wist tot tweemaal toe doelman Wouter Lankheet niet te passeren. Voor Longa '30 volleerde Boet Kemperman vlak voor rust hard op goal, maar de bal werd naast getikt door de doelman van de uitploeg.

Na rust brak FC Winterswijk de score open door een afgeslagen bal in het doel te koppen. Eén minuut later leek het 0-2 te worden, maar het doelpunt werd afgekeurd vanwege buitenspel. Door de achterstand werd Longa '30 opportunistischer en zocht het meer de aanval op. Tien minuten voor tijd schoot Boet Kemperman een rebound hard in het doel. Het soebatten voor een vrije trap, door de Winterswijk-doelman, leverde geen resultaat op waardoor de stand op gelijke hoogte werd gezet. In de laatste minuten kwamen beide ploegen nog dicht bij een voorsprong. Nick te Veldhuis kwam een paar centimeters te kort om de bal in het doel te tikken en FC Winterswijk schoot van dichtbij hard tegen de lat. Desalniettemin bleef de stand gelijk en dus werden de punten verdeeld.

Longa '30 was voor de periodetitel afhankelijk van de uitslagen van concurrenten Rohda Raalte en SC Bemmel. SC Bemmel verloor, maar Rohda Raalte won en wint daardoor de eerste periode. Aankomende zondag speelt Longa '30 een thuiswedstrijd tegen SC Bemmel. Wederom een mooi affiche aangezien de ploegen momenteel op plek twee en drie staan genoteerd. De wedstrijd begint om 14:00 op Sportpark De Treffer te Lichtenvoorde.

Erix H1 verliest nipt in eigen huis van koploper!

LICHTENVOORDE - Na vier overwinningen op rij hadden de handballers Erix H1 zich terug geknokt naar de top van de hoofdklasse. Om zich hier definitief te nestelen, moest er zaterdagavond thuis gewonnen worden van de sterke koploper UDI 1 uit Arnhem.

Erix pakte al snel een voorsprong van 3-0 maar wist dit niet vast te houden. UDI kwam langszij en kreeg zelfs een voorsprong te pakken door de sterke linker-opbouw speler die het spel goed verdeelde maar ook regelmatig zelf wist te scoren. Om deze gevaarlijke speler enigszins te beteugelen werd besloten om hem mandekking te geven. Dat lukte maar gedeeltelijk want daardoor ontstond er wat meer ruimte in de verdediging bij Erix waar de aanvallers van UDI dankbaar gebruik van maakten. Maar Erix bleef zelf ook scoren waardoor de score lang in evenwicht bleef, met nog minder dan twee minuten te spelen in de eerste helft was de stand 12-13 voor UDI.

In de rust leefde allerminst het idee dat de wedstrijd verloren was. Afgesproken werd om het tempo op te voeren en niet, zoals in de eerste helft, mee te gaan in het lagere tempo van UDI. Ook werd benadrukt om simpeler te spelen omdat in de eerste helft vaak de moeilijke oplossing werd gekozen wat dan vervolgens balverlies opleverde en UDI de mogelijkheid gaf via snelle breaks te scoren. Toch was Erix in het begin van de tweede helft niet helemaal bij de les. UDI breidde de voorsprong snel uit naar 15-21 en even leek de wedstrijd al gespeeld. Maar vanaf dat moment was het Erix weer die wedstrijd in handen pakte.

Erix knokte zich terug in de wedstrijd, scoorde zeven keer in korte tijd waar UDI maar één keer het net wist te vinden en trok de stand weer gelijk naar 22-22
Even UDI leek ook te breken maar Erix kon net niet genoeg doordrukken om de tegenstander definitief op de knieën te krijgen. Door tijdspel en foute keuzes leed Erix meerdere keren balverlies en gaf zo UDI de mogelijkheid om weer een voorsprong op te bouwen van vijf punten en leek de wedstrijd nu toch echt gelopen.

Maar Erix toonde karakter, rechtte nog één keer de rug en bracht de achterstand terug tot één punt. Helaas scoorde UDI het laatste doelpunt van de wedstrijd. Eindstand 29-31