De binnenpiste is bij Jumping de Achterhoek het decor voor de wedstrijden. Foto: Kyra Broshuis
De binnenpiste is bij Jumping de Achterhoek het decor voor de wedstrijden. Foto: Kyra Broshuis

Jumping Achterhoek paradijs voor paardensportliefhebbers

LICHTENVOORDE- De lustrumeditie van Jumping de Achterhoek is voortvarend van start gegaan. De paardensportwereld is een bijzondere wereld en het is duidelijk dat Jumping de Achterhoek ook de mensen die (nog) niet veel met deze tak van sport hebben, wil bereiken. Het evenement in Lichtenvoorde is alle dagen gratis toegankelijk (met uitzondering van zaterdagavond 1 december en zondag 2 december). Het terrein is makkelijk te vinden, goed bereikbaar en je kunt gratis parkeren.

Door Kyra Broshuis

Volle tribune
De entree is aangekleed met tal van stands waar tientallen paardensportgerelateerde artikelen te koop zijn maar ook kleding, sieraden en woonaccessoires. Binnen in de hoofdpiste strijdt de jeugd voor een podiumplek. Er is veel belangstelling, de tribune zit goed vol. Elders op het terrein oefenen de ruiters en worden de paarden voorbereid op hun optreden. Opvallend zijn de sfeervolle horecagedeelten op het terrein. Alles straalt kwaliteit en passie voor het evenement uit.

130.000 euro prijzengeld
Het terrein van Paardensportcentrum Lichtenvoorde leent zich uitstekend voor het evenement. Het is het grootste hippische complex in de Achterhoek en behoort tot de grootsten van Nederland. Het prijzengeld is ook niet kinderachtig met zo'n 130.000 euro. Vanuit heel Europa zijn ruiters tot 25 jaar naar de Achterhoek gekomen voor het internationaal jeugdweekend van 22 tot 25 november. Vanaf 28 november is de piste voor de senioren. Er is een extra Longines rankingrubriek die de ruiters de mogelijkheid geeft om drie keer hun plaats op de wereldranglijst te verbeteren.

Online kijken
Naast de wedstrijden, het onderhouden van contacten en de aandacht voor de paardensport, is ook talentontwikkeling een belangrijk item op Jumping de Achterhoek. Veel topruiters hebben in het verleden gereden bij dit evenement of bij de voorganger Hippisch Hengelo/Indoor Twente. Alle rubrieken van het evenement zijn live te volgen via www.clipmyhorse.tv. Jumping de Achterhoek wordt nog tot en met 2 december gehouden met op zaterdagmiddag vanaf 13.30 uur een gratis kindermiddag met onder andere knutselen, een speurtocht, gratis ponyrijden en een meet & greet met een ruiter. U vindt het evenement aan de Weijenborgerdijk 34 in Vragender. Meer informatie: www.jumpingdeachterhoek.nl.


In de oefenhal bereiden ruiter en paard zich voor op de wedstrijd.
Bij Jumping de Achterhoek is van alles te koop voor de paardenliefhebber. Foto: Kyra Broshuis