Senioren en nieuwkomers etsen met houtskool samen foto's van Lichtenvoorde. Foto: PR
Senioren en nieuwkomers etsen met houtskool samen foto's van Lichtenvoorde. Foto: PR

Brainstormen bij Cultuur in de Wijk

LICHTENVOORDE - Op maandag 10 december om 15.00 uur, is er een bijeenkomst in het kader van Cultuur in de Wijk bij De Treffer aan de Raadhuisstraat 18a in Lichtenvoorde. De bedoeling is om de interesse te pijlen onder senioren in Oost Gelre. Zij worden dan ook expliciet uitgenodigd te komen brainstormen.

De bijeenkomst begint met het laten zien van beelden van activiteiten op het gebied van kunst en cultuur die al hebben plaatsgevonden in de gemeente. De beelden worden mondeling toegelicht. Na een korte pauze volgt het tweede gedeelte van de middag die in het teken staat van samen nadenken over mooie toekomstige initiatieven. Waar ligt de interesse en welke verbindingen met andere doelgroepen zijn er mogelijk. Dit zijn vragen die aan de orde komen.

Een mooie vorm is het initiëren van een kunstcafé, een heel goede manier om allerlei activiteiten te organiseren waarbij tal van maatschappelijke groepen betrokken kunnen worden. Het programma wordt dan bepaald middels een klankbordgroep die met ideeën komt. Alle senioren uit de gemeente Oost Gelre die mee willen denken zijn van harte welkom.