Pacelli ontfutselt HVBS twee punten

ZIEUWENT - Afgelopen zaterdag avond speelden de dames van Pacelli een uitwedstrijd tegen dames 1 van HVBS. Vorig jaar zat het dames 1 team van HVBS ook al in de hoofdklasse B, dus deze tegenstander was voor Pacelli geen onbekende.

De eerste paar minuten begon Pacelli sterk aan de wedstrijd maar liet wel wat steken vallen in de verdediging. De kansen werden goed benut en langzaam kreeg Pacelli een voorsprong van 11-15. Na een korte rust wisten de dames wat ze te doen stond in de tweede helft; de doelpunten uitbreiden. Begin tweede helft ging dat goed en liep Pacelli een stukje verder uit op HVBS. Hoewel HVBS weer enigszins inliep, wisten de Zieuwentenaren hun voorsprong te behouden. HVBS had dit seizoen thuis nog niks verloren tot vandaag. Met een eindstand van 26-35 kon Pacelli met twee punten in de zak weer tevreden huiswaarts keren.

Eric Schurink vrijwilliger van het jaar bij Litac

LICHTENVOORDE - Het is altijd weer spannend wie bij Litac zijn of haar inzet bekroond ziet met de uitverkiezing van vrijwilliger van het jaar. Dat gebeurt al 25 jaar tijdens een speciale vrijwilligersavond, die steeds weer gekenmerkt wordt door een geweldige sfeer.

Na het noemen van de vele verdiensten en oplopende spanning bij monde van Litac-voorzitter Hans Eijssink kwam Eric Schurink als winnaar uit de bus. Eric, dit jaar tevens 25 jaar lid, heeft zich op meerdere terreinen verdienstelijk gemaakt.
Nog niet lang lid maakte hij al deel uit van de activiteitencommissie, want iets organiseren is hem wel toevertrouwd. Toen de NTTB het project 'Samen sterk / Plan Achterhoek' opzette was hij van meet af aan van de partij. Gebrek aan animo bij andere verenigingen was er debet aan dat dit al spoedig werd afgeblazen. Verder was hij o.m. actief op het terrein van sponsoring en PR en is hij mede-verantwoordelijk voor de nieuwe huisstijl. Maar ook het jeugdkamp, coaching jeugd en andere activiteiten waren hem op het lijf geschreven. Ook is hij o.a. eindredacteur en editor van het nog altijd fraaie clubblad 'Netwerk'. Eric, van harte gefeliciteerd met het winnen van de zgn. Berend Botje trofee, zoals deze onderscheiding al sinds 1994 heet.