RKZVC nadert koploper tot op één punt

ZIEUWENT/HUISSEN - Promovendus RKZVC blijft de druk op koploper Hoogeveen hoog houden. De Drenten gingen onderuit en zien de Achterhoekers tot op een puntje naderbij komen.

Het viel te begrijpen dat beide teams de wedstrijd in Huissen behoudend begonnen. RKHVV staat onderaan de ranglijst en dan is elk punt meegenomen. RKZVC staat weliswaar tweede maar miste door blessures de creatieve spelers Joey Belterman en Sjors Storkhorst. Des te meer waardering is er dan voor de wel aanwezige spelers dat ze in de slotfase toch de overwinning naar zich toetrekken.
Technisch was RKHVV zeker zo goed als RKZVC en ze kregen vooral voor rust enkele goede kansen om te scoren. Een corner in de zesde minuut en mistasten van de Huissens keeper leverde wel de eerste kopkans voor RKZVC op maar de bal werd voor de doellijn weggetrapt. De eerste goede Huissense aanval in de 24e minuut (counter na een Zieuwentse corner) leverde een goede kans op voor RKHVV maar de bal werd voorbij de tweede paal maar half geraakt.
De wedstrijd werd vanaf dat moment iets opener en er kwamen wat meer doelpogingen. In de 27ste minuut werd een schot van RKHVV op het laatste moment geblokt. Na een redelijke schietkans van Waldo Rhebergen recht op de vuisten van de RKHVV-keeper, een kopballetje van Sven Jurjus dat niet genoeg snelheid had en een schot van Mart Schutten, dat de juiste richting miste, waren de Zieuwentse kansen voor rust op. In de laatste zes minuten voor rust waren er eerst nog twee kleine kansjes voor RKHVV waarna de gastheren in de 45e minuut - wederom na een counter - zelfs nog een opgelegde kans kregen om met voorsprong de rust in te gaan. Het schot ging vanuit een iets schuine hoek echter in het zijnet.

RKHVV zette direct na rust veel druk maar slaagde er niet in om in het dichtbevolkte zestienmeter gebied van RKZVC ruimte te vinden voor kansen. In de 55e minuut volgde de ommekeer. RKZVC kreeg een penalty na een overtreding op Jens Schutten waarna Wouter Pillen zeer gedecideerd de 0-1 voorsprong voor RKZVC op het bord zette. In de 20 minuten daarna controleerde RKZVC de wedstrijd waarin er doelpogingen van Remco van Leeuwen (twee meter naast) en Jens Schutten (twee meter over) vielen te noteren.

In de 75e minuut viel min of meer onverwachts de 1-1 na een vlijmscherpe counter. Mike Pröpper werd iets links van het centrum de diepte in gestuurd en van twintig meter afstand schoot hij verwoestend hard de gelijkmaker in de linker bovenhoek. RKZVC bleef, zonder sprankelend te voetballen, druk zetten om toch de drie punten mee te nemen naar huis. En net zoals de laatste tijd vaker gebeurt, lukte dat uiteindelijk toch in de 88e minuut (de mannen van Laurens Knippenborg beginnen een beetje op het Duitse elftal van enkele jaren geleden te lijken). Een aanval over links kwam bij Jens Schutten op de kop van de cirkel bij de zestienmeter. Jens speelde door naar rechts waar broer Mart Schutten de bal in de linker benedenhoek binnen schoot voor de 1-2 overwinning.

Het blijft goed gaan met RKZVC. Door het verlies zondag van Hoogeveen en de Zieuwentse overwinning is RKZVC nu koploper Hoogeveen genaderd tot op één punt. Al moet daar ook nog niet te veel waarde aan worden gehecht: het seizoen is nog lang en er moeten nog 18 (!) wedstrijden worden gespeeld.

Dinsdag 27 november wachtte RKZVC voor de beker thuis om 20.30 uur het duel tegen Be Quick (Zutphen). De volgende competitiewedstrijd is zondag 2 december om 14.00 thuis RKZVC – SDO (Bussum), de nummer drie op de ranglijst.