Jan en Ceciel de Leeuw worden in het zonnetje én de bloemen gezet. Foto: PR
Jan en Ceciel de Leeuw worden in het zonnetje én de bloemen gezet. Foto: PR

Jan de Leeuw zwaait al vijftig jaar het stokje

ZIEUWENT - Op de jaarlijkse feestavond van kerkmuziekpatrones St. Cecilia (22 november) is dirigent Jan de Leeuw onderscheiden met een speldje en een oorkonde. Jan is vijftig jaar vol enthousiasme actief in de kerkmuziek, waarvan al ruim 23 jaar bij het dames-en herenkoor van Zieuwent. Hij vervult daar de rol van dirigent, soms ook van organist en tevens zingt hij ook nog regelmatig de solo's. Voor echtgenote Ceciel waren er bloemen.

De voorzitter sprak mooie woorden over Jan. Zijn gedrevenheid is legendarisch; of het nu een repetitie, een weekenddienst of een rouw- of trouwdienst betreft. Als dirigent is Jan vakkundig, correct en punctueel, maar er is ook tijd voor humor en gezelligheid. Wanneer Jan orgel speelt, laat hij horen hoe goed hij hierin is en de dames en heren van het koor zijn maar wat trots op 'hun Jan'.


Gerard Molleman
benoemd tot hoogleraar

LICHTENVOORDE/NIJMGEN - Per 1 november is oud-plaatsgenoot Gerard Molleman benoemd tot bijzonder hoogleraar Persoonsgerichte preventie: de verbinding tussen zorg en public health.

De leerstoel is gevestigd bij de afdeling Eerstelijnsgeneeskunde van het Radboudumc en is bedoeld om verbindingen tussen huisarts, ziekenhuis, GGD en welzijnswerk in de wijk of gemeente te stimuleren. GGD Gelderland-Zuid financiert deze leerstoel.

Lees het hele artikel over Gerard op www.ru.nl/nieuws-agenda/nieuws/vm/2018/november/gerard-molleman-bijzonder-hoogleraar-zorg-public.

Foto: PR