Foto: PR
Foto: PR Foto:

Vlaggenparade De Graafschap met Achterhoekse vlag

DOETINCHEM - De Achterhoekse vlag stond al het hele seizoen in de kraag van het shirt van De Graafschap. Het streeksymbool zal binnenkort nog duidelijker te zien zijn tijdens thuiswedstrijden van de eredivisieclub uit de Achterhoek. De vlag zal samen met dat van de Superboeren zelf en dat van de stad Doetinchem het veld opgedragen worden tijdens de vlaggenparade. Zaterdag 1 december als De Graafschap het op De Vijverberg opneemt tegen PEC Zwolle gebeurt dat voor het eerst.

Voorafgaand aan de wedstrijd zullen Gijs Jolink, Erik Dreteler, Stefan Groothuis (De Feestfabriek), Alex Evenhuis (Grolsch) de grote vlag overhandigen aan de supportersvereniging van De Graafschap. De Feestfabriek en Grolsch namen dit jaar het initiatief voor een Achterhoekse vlag, die tijdens de Zwarte Cross officieel werd gepresenteerd.

Winactie
Elke thuiswedstrijd is er dus één grote vlag voor alle Graafschap-supporters, maar de fans maken ook kans om er zelf een te winnen. Er worden 25 Achterhoekse vlaggen verloot onder Superboeren die zich voor donderdag 29 november om 20.00 uur aanmelden op de website.


www.superboeren.nl


Eerste echte Achterhoekse Fietscrossclub

LICHTENVOORDE - Op 25 november vond het jaarlijkse clubfeest plaats van de Fietscrossclub Lichtenvoorde. Dit jaar was het extra spannend, want niet alleen de bekers voor alle prestaties werden verdeeld, maar na twee jaar was het weer tijd voor een nieuw clubshirt. Onder toeziend oog van de sponsoren vond de onthulling plaats. Een fantastisch mooi shirt waarop naast de logo's van de sponsoren, vol trots de Achterhoekse vlag prijkt. De FCCL is daarmee de eerste echte Achterhoekse fietscrossclub.