Honden mogen los op ijsbaan

LICHTENVOORDE- Hondeneigenaren in de wijk 't Hooiland in Lichtenvoorde kunnen, als het aan het college ligt, hun hond los laten lopen op het hondenlosloopveld op het Eschpark. Ook de ijsbaan in het Beekdal zal, als de raad akkoord gaat, worden aangewezen als locatie waar de aanlijnplicht niet van toepassing is. Het voorgestelde stuk grond op het Eschpark is goed bereikbaar. De locatie ligt ook op meer dan 50 meter van woningen. Die afstand is als uitgangspunt gebruikt voor alle losloopveldjes. De grond op het Eschpark is zogenaamde ontwikkelgrond. Zodra er een ontwikkeling komt, moet het hondenlosloopveld plaats maken. Maar dit kan ook nog jaren duren, zo laat de gemeente weten.

Door Kyra Broshuis

In overleg met de IJsvereniging
Wethouder Bart Porskamp vertelt dat er een goed overleg heeft plaatsgevonden met de IJsvereniging. "De Lichtenvoordse IJsvereniging heeft geen bezwaar tegen gebruik van de ijsbaan buiten de wintermaanden. Uit de gesprekken met de Lichtenvoordse IJsvereniging bleek dat zij bezwaar hadden tegen gebruik van de ijsbaan in de wintermaanden. Buiten de winterperiode is de reeds afgebakende ijsbaan een prima plek om loslopende honden toe te staan. Het loslaten van honden op de ijsbaan buiten het winterseizoen werd tot op heden al gedoogd. De ijsvereniging heeft hiertegen geen bezwaar. Ook vanuit omwonenden zijn geen bezwaren ingediend."

Daarmee komt het totaal aantal losloopveldjes in de gemeente Oost Gelre op acht. De wethouder verwacht niet dat er op korte termijn nog meer bijkomen: "Voor zover wij weten is er momenteel geen behoefte aan meerdere veldjes".