Trainer Wim te Nijenhuis. Foto: PR

Erix verliest van kwalitatief beter T.V.O.

LIEVELDE - Erix heeft vanmiddag in Beckum tegen de nummer twee van de 4de Klasse B, T.V.O., een 4-1 nederlaag geleden. De ploeg had vanmiddag vooral moeite met de snelle spitsen en de lopende mensen op het middenveld.

Erix liep al vroeg achter de feiten aan want in de 3de minuut stond het al 1-0 voor T.V.O. Op een steekpassje in de 16-meter werd door de Erix-defensie en Erix-doelman Tim Klein Tank niet alert gereageerd waarbij de behendige T.V.O-spits Aaron van Laar Tim omspeelde en de bal diagonaal in het Erix-doel schoot. Een vroege tegenvaller voor Erix. Maar Erix was niet uit het veld geslagen en in de 9de minuut viel dan de gelijkmaker na een prima aanval. Een prima pass van Nordin Stevens bereikte op de linkerkant Rick ten Have. Rick passte vervolgens op gelegenheidsspits Wouter ten Have en Wouter legde de bal vervolgens keurig breed op de geheel vrijstaande Rowan Weenink die de bal binnen de 16-meter beheerst achter de T.V.O.-doelman schoot. 1-1. Erix ging daarna goed door en in de 13de minuut kreeg Erix een goede kans om op voorsprong te komen. Een goede voorzet van Wouter ten Have kwam binnen de 16-meter terecht voor de voeten van Rick ten Have die vervolgens hoog over schoot. In de 15de minuut was het bijna raak voor T.V.O.. Een snelle aanval over de rechterkant waarbij de bal hard en laag werd voorgezet, kon net niet worden binnengewerkt door de spits van T.V.O.. Hij kwam een teenlengte tekort. In de 20ste minuut moest Erix-doelman Tim Klein Tank handelend optredend bij een hard en laag afstandsschot. Niet veel later, in de 22ste minuut, kwam Erix heel ongelukkig op achterstand. Een afstandsschot werd door Erix-libero Harm Spekschoor dermate van richting veranderd waardoor Erix-doelman Tim Klein Tank op het verkeerde been stond en de bal in het Erix-doel verdween. 2-1. Erix ging hierna naarstig op zoek naar de gelijkmaker maar moest alert zijn op de snelle omschakelmomenten van T.V.O.. In de 32ste minuut kreeg Erix een kansje op de gelijkmaker. Een hoekschop werd door Nordin Stevens net naastgekopt. T.V.O. nam hierna meer het heft in handen en Erix moest verder terug. In de 35ste minuut werd het 3-1 voor T.V.O. na een scrimmage in het doelgebied van Erix. De Erix-defensie kon de bal niet wegkrijgen en de bal werd van dichtbij in het Erix-doel geschoten. Erix had het in deze fase lastig met de snelle mensen van T.V.O. in de voerhoede en op het middenveld. In de 37ste minuut kon T.V.O. de wedstrijd definitief beslissen maar Erix-doelman Tim Klein Tank redde bekwaam op een inzet van dichtbij. De ruststand was 3-1 en gezien het spelbeeld was dit wel verdiend.

Na rust probeerde Erix druk te zetten op de T.V.O.-defensie maar liet hierbij ook meer ruimte achter de Erix-defensie. Deze geboden ruimte werd door T.V.O. in de 50ste minuut prima benut. Een snelle aanval over de rechterkant werd door de rechtsbuiten van T.V.O. hard en laag voorgezet en deze werd door T.V.O.-goalgetter Aaron van Laar van dichtbij hard en hoog tegen de touwen geschoten. 4-1 en hiermee was de wedstrijd definitief beslist. Maar wie dacht dat T.V.O. uit zou lopen naar een grote score kwam bedrogen uit. Erix bleef voetballen en gaf zich niet zomaar gewonnen en dat viel te prijzen gezien de stand. Erix kreeg in het vervolg van de 2de helft enkele prima kansen via Rowan Weenink in de 57ste minuut (schot over na voorzet Rick ten Have) en in de 70ste minuut via Rick ten Have die zijn schot rakelings over zag gaan na een goede actie vanaf links. In de 75ste minuut was er nog een goede kans voor T.V.O. waarbij van dichtbij de bal hard over werd geschoten. Het laatste noemenswaardig feit viel te noteren in de 80ste minuut. Het was wederom Rick ten Have die een hard schot net naast zag gaan. De eindstand bleef 4-1 en daardoor blijft Erix in de onderste regionen in de 4de Klasse B.

Aanstaande zondag 9 december speelt Erix thuis een zeer belangrijke wedstrijd tegen een mede-concurrent onderin, namelijk Rietmolen. Beide ploegen hebben 9 punten uit 9 wedstrijden dus we kunnen spreken van een 6-punten duel.

KSV laat Eibergen toontje lager zingen

VRAGENDER - KSV 1 won afgelopen zondag met 2-1 van FC Eibergen dankzij doelpunten van Tim Minkhorst en Stan Gunnewick. KSV speelde de laatste 35 minuten met 10 man nadat Walter Overkamp zijn tweede gele kaart ontving.

Afgelopen zondagmiddag traden de mannen van Wim te Nijenhuis aan tegen FC Eibergen. KSV was voor dit duel de nummer 9 (met 10 punten uit 8 wedstrijden) en FC Eibergen de nummer 7 (met 12 punten uit 9 wedstrijden) in de 4de klasse B.

KSV begon goed aan de wedstrijd en was fel in de duels. Dit resulteerde in het eerste kwartier al in enkele goede kansen. In de 7de minuut was er een snelle aanval vanaf de rechterkant. Stan Gunnewick werd diep gestuurd en gaf vanaf de achterlijn de bal strak voor. Iedereen liet hem lopen zodat de goed meegelopen Tim Minkhorst gemakkelijk binnen kon tikken, 1-0. Vervolgens ging KSV door met aanvallen. In de 13de minuut was het Teun Lageschaar die wederom Stan Gunnewick de diepte in stuurde, dit maal vanaf de linkerkant. Stan ging richting de goal maar schoot jammerlijk voorlangs. In de 18de minuut was het Rick Tanck die Stan weer via de rechter kant diep stuurt. Stan zet weer scherp voor maar een verdediger van FC Eibergen kwam net voor Twan Jurjus, zodat deze net niet bij de bal kon. In de 25ste minuut knullig balverlies aan de zijlijn van KSV waardoor FC Eibergen de bal onderschept. Randje buitenspel liet de scheidsrechter vervolgens doorspelen waardoor de speler van FC Eibergen op het doel af ging. Hij schoot echter te gehaast waardoor de bal gelukkig voor KSV via de 2de paal weer het veld in ging. In de 45ste minuut is er een aanval door het midden. Stan Gunnewick gaat op de goal af en schiet beheerst binnen 2-0. Een droomstart voor KSV.

De tweede helft begon FC Eibergen iets feller zonder daarbij grote kansen te creëren. In de 56ste minuut kreeg Walter Overkamp zijn tweede (zwaar bestrafte) gele kaart. Waarna KSV nog ruim een half uur verder moest met 10 man. KSV liet zich hierdoor niet uit het veld slaan en creëerde nog enkele goede kansen. Zo ook in de 69ste minuut. Jorrit Spexgoor gaf een steekbal op Stan maar zijn inzet werd maar net door de keeper van FC Eibergen met de vingertoppen gered. In de 72e minuut kwam er dan toch de aansluitingstreffer. Nadat een speler van KSV de bal half raakte werd deze onderschept door FC Eibergen. De bal gaat naar de andere kant van het speelveld. De voorzet vanaf rechts wordt door Jacco Roerdink van FC Eibergen mooi diagonaal ingekopt, 2-1. De resterende 20 minuten probeerde FC Eibergen een gelijkspel nog te forceren, maar KSV hield de boel achterin goed dicht.

Al met al een terechte overwinning deze middag. Door deze overwinning gaat KSV FC Eibergen voorbij op de ranglijst. KSV staat na vanmiddag op een mooie 7de plek net boven de tegenstander van vanmiddag FC Eibergen. Pupil van de week was Lenne Weenink. Zij had de uitslag juist voorspeld.