Dames 1 weet nog niet te winnen

Op zaterdagavond 1 december stond voor de dames van HV Erix de wedstrijd tegen HCL/Loo-Groessen op het programma. Vooraf was onduidelijk tegenover welke ploeg HV Erix zou staan, gezien Loo en Groessen sinds dit seizoen zijn samengevoegd. De dames van HV Erix hadden de afgelopen week fanatiek getraind, dit om na de verloren wedstrijden van de afgelopen weken weer verder te gaan met het winnen van wedstrijden.

De wedstrijd begon met een mooi doelpunt van de topper van de week Sem Knufing. Na het fluitsignaal ging de wedstrijd gelijk op; er waren kansen voor beide teams. Helaas vergaten de dames van HV Erix de kansen af te maken, dit in tegenstelling tot de dames uit Loo en Groessen. Na 10 minuten keek HV Erix tegen een achterstand van 1-6 aan. Gelukkig kwamen de dames van HV Erix gedurende de wedstrijd beter in hun spel. De verdediging stond goed en ook werden de kansen beter benut. De ruststand was 8-10, helaas wel in het nadeel van de dames uit Lichtenvoorde.

De tweede helft werd een herhaling van de eerste helft. De verdediging zat goed dicht, maar toch verzuimden de Erix-dames hun kansen af te maken. Er werden te weinig doelpunten gescoord om een kans op de overwinning te maken. Ondanks goed keeperswerk van beide keepsters werd de wedstrijd verloren. De eindstand was 12-18.
Zaterdag a.s. spelen de dames de verre uitwedstrijd tegen dames 1 van Reehorst uit Ede.