Christmas Carols met een Achterhoekse draai

LICHTENVOORDE - Al mee dan 10 jaar is in de aanloop naar het kerstfeest de Johanneskerk in Lichtenvoorde de plaats voor de mooie oude Engelse traditie om samen kerstliederen te zingen. Ieder jaar neemt de belangstelling verder toe, met als gevolg vorig jaar een volle kerk. Dit jaar biedt de kerk iedereen wederom een sfeervolle avond aan op dinsdag 18 december om 19.30 uur.

Vorig jaar was er de bijzondere medewerking van Xandra Storm, met haar Orgue de Barbarie (een miniatuur draaiorgeltje). Het was een avond met een Franse slag. Ook dit jaar belooft het weer een heel sfeervolle avond te worden. Opnieuw wordt er een slinger aan het wiel gegeven. Maar nu op een andere wijze.

Deze keer is Ingrid Luiten te gast met haar accordeon. De Christmas Carols, bestaande uit vele kerstklassiekers, worden voorzien van een Achterhoekse draai door enkele bijdragen in de Achterhoekse streektaal. Daarnaast is er de vaste medewerking van Johan Meerdink en Bas Tieltjes, op orgel, piano en klarinet. De leiding is in handen van ds. Hans Hinkamp, die ook een kerstverhaal in het dialect zal vertellen.

Iedereen, van jong tot oud, is van harte uitgenodigd om mee te zingen (maar alleen luisteren, mag natuurlijk ook!). En... neem iemand anders mee: wel zo gezellig en hoe meer zielen hoe meer vreugd! Deze sfeervolle avond vindt plaats op dinsdag 18 december om 19.30 uur in de Johanneskerk en zal ongeveer een uur duren. De entree is geheel gratis.


Kerstsamenzang

REGIO - De Oecumenische Raad van Beltrum, Groenlo en Lievelde houdt dit jaar voor de zevende keer een kerstsamenzang. De reacties waren de afgelopen jaren steeds zeer lovend en positief. Dit jaar is de kerstsamenzang op zondag 16 december. Iedereen is daarvoor vanaf 16.00 uur welkom in de stemmig aangeklede Oude Calixtuskerk te Groenlo. Men zal er niet alleen enkele bekende kerstliederen kunnen zingen, maar ook kunnen luisteren naar mannenzangvereniging Inter Nos, die enkele liederen ten gehore zal brengen. Vanzelfsprekend ontbreekt ook een kerstverhaal niet, dat dit jaar door Corry Moolenaar uit Eibergen zal worden verteld.


Goed bezochte vogelshow Lichtenvoorde

LICHTENVOORDE - Afgelopen weekend had de vogelvereniging De Gevleugelde Zanger haar jaarlijkse vogelshow. Vrijdagavond was de openingsavond voor de leden, op deze avond werden de prijswinnaars bekend gemaakt. Aansluitend was er nog een feestavond waar gezellig nageborreld werd.

Zaterdag en zondag werd de show goed bezocht. Uit de hele regio kwamen de vogelliefhebbers om de show te bezoeken en gezellig na te praten over de vogels en de vogelhobby. Verder kwamen er ook veel bezoekers uit Lichtenvoorde die zomaar even binnen kwamen om de mooie vogels te bewonderen.

Al met al kijkt de vereniging terug op een zeer geslaagde vogel tentoonstelling. Op de show zaten parkieten, kanaries, tropen en Europese cultuurvogels en hybriden. De volgende leden hebben allemaal een eerste, tweede of derde prijs behaald in diverse klassementen. F. Harbers, J. Hulshof, G. ten Barge, H. Seijger, B. Reukers, T ten Have, J. Reukers, H. Groot Zevert, E.Testerink, G. Beijen, T Gotink, H. Ros, C. Bennink, T. Klein Goldewijk, H. Overkemping, S. Rave, M. Staverman, W. Hoenderboom, H. Beijen, A. Houtkoper en A. Somsen.

Mooiste kleur kanarie: H.Beijen. Mooiste postuur kanarie: J. Reukers. Mooiste exoot: W. Hoenderboom. Mooiste parkiet: B. Reukers. De generaal kampioenen: H. Beijen (kleurkanaries), C. Bennink (exoten), J. Reukers (postuur kanaries) en T. ten Have (parkieten).