Vuurwerk in De Groene Keet

REGIO - Ook dit jaar wordt er weer vuurwerk verkocht door A.R Feuerwerk. Terwijl heel Nederland deze zomer lag te genieten van het mooie weer, heeft A.R. Feuerwerk mooi en betaalbaar vuurwerk uitgezocht en ingekocht. Ook dit jaar is er weer voor ieder wat wils.

Een deel van het assortiment wordt getoond in de vuurwerkdemonstratie op zondag 16 december om 18.00 uur. De demo is op het parkeerterrein van Hollandmarkt Ter Huurne bij de grensovergang in Zwillbrock. Tijdens de demonstratie is er ook warme chocolademelk, glühwein en braadworst verkrijgbaar.

Het vuurwerk wordt verkocht op vrijdag 28, zaterdag 29 en maandag 31 december, in De Groene Keet bij grensovergang Hollandmarkt Ter Huurne en De Unit op de parkeerplaats van Hotel Kloppendieck bij Zwillbrock. Op facebookpagina van A.R. Feuerwerk is ook informatie te vinden, ook over allerlei acties.


Kenniscafé Koppelkerk:
marktwerking in de publieke sector

BREDEVOORT - Waarom ligt na één sneeuwbui het hele spoor plat, kijkt de dokter meer naar de computer dan naar jou en is je post weer niet aangekomen? Het antwoord: mislukte marktwerking. Aldus onderzoeksjournalist en historicus Sander Heijne. Zaterdag 15 december geeft hij hierover een lezing in het Kenniscafé.

Sinds eind jaren tachtig worden talloze publieke sectoren als het spoor, de post en de zorg door de Nederlandse overheid onderworpen aan marktwerking. Het doel: goedkopere en betere dienstverlening voor burgers. Na zeven jaar journalistiek onderzoek maakt Sander Heijne de balans op. Het tegenovergestelde blijkt: dertig jaar marktpolitiek heeft tot allerlei problemen en misstanden bij publieke diensten geleid.

De marktwerking is doorgeschoten. Desondanks is in politiek Den Haag het geloof in de markt nog altijd springlevend.

Aan de hand van herkenbare, hilarische en tevens schrijnende voorbeelden vertelt Sander Heijne waarom marktwerking een goed idee leek, maar toch vaak mislukte. Hij legt uit waarom marktwerking in de publieke sector ons allemaal aan gaat. Ook gaat hij in gesprek over de vraag: hoe nu verder?

Heijnes onderzoek naar marktwerking in de publieke sector in Nederland resulteerde in het boek Er zijn nog 17 miljoen wachtenden voor U. Aanmelden gewenst via: koppelkerk.nl/agenda/2018/12/15/sander-heijne.