Afbeelding
Foto:

"We volleyballen voor de ontspanning, maar gaan voor de winst"

Dames 1 van Longa'59 speelde donderdagavond 6 december de thuiswedstrijd tegen LIVO Dames 1 uit Westervoort en won met 3-1. Hiermee staat het team op de eerste plek. De koppositie is een terechte plek voor dit veelzijdige team.

Het beloofde een spannende wedstrijd te worden; LIVO DS1 stond op de derde, Longa'59 DS1 op de tweede plek. De eerste set werd nipt gewonnen met 26-24, de tweede al overtuigender met 25-18. Tijdens de derde set stond Longa'59 negen punten voor, maar verloor uiteindelijk met 23-25. Toen kwamen de koelbloedigheid en de jarenlange volleybalervaring om de hoek kijken. De dames bleven het eigen spel spelen, met uitgekiende set ups, slim spel, keiharde smashes, goede verdediging en heel veel goede serves. Dit resulteerde in een overtuigende overwinning van de vierde set met 25-9 én een koppositie in de competitie.

Ervaring
Dames 1 van Longa'59 bestaat uit elf volleybalsters die je met recht 'routiniers' mag noemen. Ze hebben allemaal hun sporen ruimschoots verdiend als speelsters op divisieniveau. Inmiddels volleyballen ze al jaren in de Promotieklasse. "We vinden het volleybal nog té leuk, spelen echt voor de ontspanning, maar wanneer we in het veld staan, gaan we voor de winst," vertelt spelverdeelster Marloes Harbers-ten Have. "Ons sterke punt is natuurlijk de ervaring. Hierdoor zien we snel waar de ruimtes liggen en hoe de tegenstander aanvalt. Daar spelen we op in. Ook kennen we onze eigen zwakheden goed. Wanneer we merken dat de tegenstander dit ontdekt, veranderen we onze tactiek. Hierin coachen we onszelf."

Leergierig
Dames 1 traint op de maandagavond met Dames 2 en Dames 4 onder leiding van trainer Han Bulten. De ervaren volleybalsters vinden het geweldig om met deze fanatieke jonge meiden te trainen. Marloes: "Ze zijn ontzettend leergierig en je ziet dat ze iets proberen te doen met de tips die wij soms kunnen geven. Dames 2 draait bovenin de eerste klasse mee. We zijn pas halverwege het seizoen, maar het zou toch mooi zijn wanneer zowel Dames 1 als 2 voor het kampioenschap gaat!"