Pacelli klopt Wesepe op eigen grond

ZIEUWENT - De laatste wedstrijd voor Pacelli vond afgelopen zaterdag in Wesepe plaats. Beide ploegen kennen elkaar al van voorgaande jaren. Wesepe staat op de 10de plek. Ondanks dat, wisten de dames van Pacelli dat het niet gemakkelijk zou worden. Al vaker had Pacelli in Wesepe alle zeilen bij moeten zetten.

Pacelli begon de eerste minuten van de wedstrijd sterk. Met een aantal prachtige doelpunten. Ondanks de vele kansen, lieten ze toch wat steekjes vallen in de aanval. De dekking van Pacelli in de eerste helft stond aardig goed. Maar ook Wesepe had de verdediging goed staan. De ruststand 12-20 in het voordeel van Pacelli.

En dan zou je denken, deze stand gaat alleen maar verder uitlopen, maar de tweede helft begon met een aantal slordige fouten. Pacelli had onnodig bal verlies en was op zoek naar de beste manier van dekkingspositie. Wesepe kwam terug. Uiteindelijk ging het weer lopen en kwamen er mooie aanvallen, helaas wel aan beide kanten. Al met al eindige de wedstrijd met 27-33 in het voordeel van Pacelli. De 2 punten zijn in the pocket.

De volgende wedstrijd is op vrijdag 5 januari uit tegen T.V.O. om 19:30 uur. Pacelli wenst iedereen fijne feestdagen en hoopt de trouwe supporters volgend jaar weer te zien met dezelfde sportieve aanmoediging als in de eerste seizoenshelft.

Schakers Rokade 1 winnen weer

LICHTENVOORDE - Zaterdag 15 december trad Rokade in Enschede aan tegen het op papier zwakkere Dr. Max Euwe 4, maar dat zegt vaak niet alles. Gelukkig waren de Rokadenaren bij de les en wisten ze aan de verwachtingen te voldoen. Na een vlotte salonremise van Gert-Jan van Vliet konden Marcel Leroi, Robbie Gerhardus, Erwin Swerink, Arent Luimes en Nick Mulder hun opgebouwde voordeel verzilveren in reguliere overwinningen. Rob Stevens voegde daar nog een halfje aan toe. Helaas moest Maarten Marneth het onderspit delven. Hiermee kwam de eindstad op 6-2 en blijft Rokade in de race voor de titel.