Ten Hagen en Wiegerinck slaan toe

VRAGENDER - Op maandag 26 november is de derde ronde van het kruisjasseizoen bij Beneman gespeeld met een deelnemersveld van 34 paren. Na drie boompjes kaarten bleek dat Bram te Moller en Peter Huisman niet in vorm waren. Met 2911 punten waren zij het beste van de laatsten. Derde werd het gelegenheidsduo Rik Wessels en Paul Klein Ikink met 4177 punten. Het paar Schuirink / Overkamp werden dit maal tweede met 4185 punten. Als eerste eindigde dus het paar ten Hagen / Wiegerinck met 4362 punten.

Door wederom een top 10 score gaan in het algemeen klassement de heren Klein Gunnewiek / Hulshof aan kop met een gemiddelde score van 4260 punten. Maar met vijf rondes te gaan kan er nog van alles gebeuren!

Donderdag 27 december wordt ronde vier van het kruisjasseizoen gespeeld. Start om 20.00 uur bij Beneman in Vragender. Rond kwart over elf worden de prijzen verdeeld en kan men weer tevreden huiswaarts keren. Meedoen doe je voor de gezelligheid, dus paren die niet voor alle acht avonden gaan zijn van harte welkom om eens te komen kijken. Ook is het een goede oefening voor het Vragenders Kampioenschap.

Vragenders Kampioenschap
Traditiegetrouw wordt aan het eind van het jaar gekruisjast om het Vragenders kampioenschap bij Beneman. Op zondag 30 december om 19.00 uur omdat er vier boompjes gekaart gaan worden. Dit kampioenschap is niet alleen voor alle inwoners van Vragender, ook alle oud inwoners zijn van harte welkom. Wie gaat kampioenen Wessels / Klein Gebbinck opvolgen? Geef je op als paar bij Beneman, zie keitjes en doe mee.


Foute kersttruiendag bij Litac

LICHTENVOORDE - Donderdag 13 december deden de kinderen van BSO De Zandschoppe én de jeugd van Litac samen mee met de landelijke actie 'Foute kersttruiendag' van Save the Children. Met de hulp van een aantal fanatieke ouders die allerlei kerstspullen verzamelden én van Ooijen Tuinen, die zorgde voor 'het groen', werden er hele mooie kerststukjes gemaakt en verkocht. Ook werden er oliebollen gebakken. Natuurlijk om lekker samen op te eten, maar ook voor de verkoop voor het goede doel: de kinderen in nood. En dit uiteraard in onze foutste kersttrui.

Er was zo veel vraag naar oliebollen dat er niet tegen op te bakken viel. Helaas hebben we dan ook 'nee' moeten verkopen aan verschillende mensen. Desalniettemin werd het een hele gezellige middag met een mooie opbrengst van ruim 125 euro voor Save the children.