Start Walking Football in Lichtenvoorde

LICHTENVOORDE - Je bent zo jong als je jezelf voelt en je bent nooit te oud om te leren. Bewegen, meedoen en ontmoeten, dat zijn de basisprincipes van het Walking Football; een voetbalvorm voor 60-plussers die nog lekker actief bezig willen zijn. Woensdag 7 november is gestart met Walking Football in de gemeente Lichtenvoorde.

In andere gemeenten is het al een groot succes: Walking Football. Speciaal voor 60-plussers, zes tegen zes, zonder keepers, op een klein veld rustig een balletje trappen. Er wordt niet gerend en buiten spel bestaat niet. Sinds enkele weken is er op de velden van Longa '30 (Sportpark "de Treffer") iedere woensdagmorgen, weer of geen weer, een bont gezelschap voetballers actief. Wat ze doen? Walking Football!

In samenwerking met buurman Longa'30 en Achterhoek in Beweging is vanuit de KBO Lichtenvoorde enkele weken geleden gestart met een groep van ± 16 enthousiastelingen. De KBO heeft Andre van der Ley, ooit speler van Longa '30, bereid gevonden om de trainingen op zich te nemen.

Verbinding staat centraal
Door samen te voetballen kom je met elkaar in contact en blijven je fitter. Een training start rond 9.30 met een kopje koffie of thee, gevolgd door de warming-up en een wedstrijdje Walking Football. Er wordt getraind naar eigen kunnen. Deelnemers hoeven dus geen voetballer te zijn. En zowel heren als dames zijn welkom!

Ook meedoen?
Kom dan vrijblijvend een paar keer mee trainen. Iedereen kan meedoen, spelers bepalen zelf hun grens en niets is verplicht. Trek makkelijke kleding en schoeisel aan(voetbal, wandel, hockey of gymschoenen) en ervaar hoe intensief het spelletje kan zijn. Er is al menig zweetdruppel op het veld neer gedaald, wandelvoetbal daagt meer uit dan de meesten vooraf denken!

Iedere woensdagmorgen, ben je welkom om mee te doen. Om 9.30 staat de koffie klaar in de treffer, rond 10.00 start de training. Aanmelden is niet verplicht, maar is wel prettig voor de organisatie en kan door een e-mail te sturen naar lichtenvoordekbo@gmail.com. Vanaf woensdag 9 januari is de officiële aftrap, deze morgen is ook gelegenheid om vragen te stellen. De exacte invulling van deze morgen is nog niet bekend, maar er wordt in ieder geval getraind en Walking Football gespeeld.