Oliebollenactie Scouting Sint Bernardusgroep

LICHTENVOORDE - De jaarlijkse oliebollenactie van Scouting Sint Bernardus te Lichtenvoorde er weer aan komt. Dit jaar met een grotere opzet waarbij de organisatie ook oliebollen gaat verkopen in de kerkdorpen Vragender en Lievelde en ook bedrijven en horeca in Lichtenvoorde erbij betrekt. De opbrengst komt ten goede aan het scouting- zomerkamp.

De voorbereidingen zijn al in volle gang. Het is voor het eerst dat de vereniging een dergelijke grootscheepse actie door leden organiseert. Hierbij komt de vierkoppige organisatie voor verschillende uitdagingen te staan die in eerste instantie niet voorzien waren. Er moeten pakkende flyers worden ontworpen, die ook nog eens geprint en verspreid moeten worden. Er moet een grote frituurpan komen en er komt zelfs een sauna aan te pas. Bij de actie zijn dan ook veel personen betrokken, zelfs mensen die niet actief zijn binnen de vereniging. En uiteraard moeten er voor de uitvoering allerlei praktische zaken geregeld worden; een bak-team, een pauzeplek, leiders voor de begeleiding en uiteraard een schoonmaakteam.

Het doel is om alle oliebollen te verkopen, zodat de Sint Bernardusgroep ook dit jaar weer een leuk en gezellig zomerkamp kan beleven. Inwoners van Lichtenvoorde, Vragender en Lievelde kunnen dus op vrijdag 28 december een scoutinglid met verse oliebollen aan de deur verwachten. Bedrijven en horeca worden van tevoren benaderd met een flyer zodat ook zij in de pauze van lekkere oliebollen kunnen genieten voor bij de koffie.


www.sintbernardusgroep.nl/