Ook vorig jaar werden er duizenden punten ingeleverd. Foto: PR
Ook vorig jaar werden er duizenden punten ingeleverd. Foto: PR

Doneer D.E.-koffiepunten voor de Voedselbank

OOST GELRE - Met de feestdagen op komst, steekt de Lionsclub Oost Achterhoek de Voedselbank Oost Achterhoek de helpende hand toe. Ook dit jaar sluit de Voedselbank weer aan bij de landelijke actie voor het inzamelen van Douwe Egberts-koffiepunten. De punten worden door Douwe Egberts verzilverd in pakken koffie voor de Voedselbank. Vorig jaar leverde dit circa 1100 pakken koffie op. Tot 29 december kunt u uw punten kwijt in de verzamelboxen die bij verschillende supermarkten te vinden zijn.

Het zijn moeilijke tijden voor veel mensen: niet iedereen profiteert van de goed draaiende economie in Nederland. Duizenden gezinnen leven onder de armoedegrens. Gelukkig kan de Voedselbank een aantal van deze mensen ondersteunen met een wekelijks voedselpakket, maar daar zit maar heel af en toe koffie bij. Koffie lijkt een luxeproduct, maar je kunt je voorstellen dat juist klanten van de Voedselbank wel een moment van ontspanning kunnen gebruiken. Een pak koffie in het pakket is een klein gebaar, maar wordt zeer gewaardeerd.

Ruim de dagen tussen Kerst en de Jaarwisseling uw keukenlade eens uit en doneer uw D.E.-waardepunten aan de Voedselbank. In de Albert Heijn en de Jumbo in Lichtenvoorde en Spar in Zieuwent staan inzameldozen klaar.

Namens de cliƫnten van de Voedselbank Oost Achterhoek alvast hartelijk dank!