Probroed deelt ook dit jaar weer cheques uit. Foto: Ferry Broshuis
Probroed deelt ook dit jaar weer cheques uit. Foto: Ferry Broshuis

Probroed & Sloot sponsort vier goede doelen

Voor het zevende jaar in successie

Door Ferry Broshuis

GROENLO - De vertegenwoordigers van vier organisaties uit deze regio werden woensdagmiddag 19 december door de kuikenbroederij Probroed & Sloot verrast met een cheque van elk 750 euro.

Het is al voor de zevende opeenvolgende keer dat de Probroed & Sloot dit gebaar maakt voor goede doelen in de regio. Destijds ontstond het plan om de medewerkers van de kuikenbroederij elke dag twee stuks fruit te laten eten waardoor de gezondheid en de vitaliteit van de mensen zou toenemen. Daarnaast geven de medewerkers elk jaar een vrijwillige bijdrage 'in ruil voor de gezondheid' en dat bedrag wordt door de directie aangevuld. Met dat totaalbedrag kunnen elk jaar opnieuw instellingen en organisaties worden geholpen om met die bijdrage bepaalde doelen mede mogelijk te maken.

Vier goede doelen
Deze keer viel de eer te beurt aan de Stichting Gols Station in Groenlo, aan het duo Marieke Wolterink en Mariƫtte Terbraak die zich inzetten voor de Tristan Hoffman Challenge, aan de Stichting Wentholtpark uit Lichtenvoorde, en aan de speeltuinvereniging d'n Geetelingshook uit Beltrum.
Een grote cheque met daarop het bedrag werd aan hen uitgereikt en zij gaven vervolgens elk inzicht in het werk dat ze doen en de doelen die ze nastreven.

GOLS
De stichting GOLS Station gaat het geld gebruiken voor de restauratie van de oude locomotief die in Groenlo op een stukje van de oude spoorbaan Winterswijk richting Neede staat. Ze willen op den duur daarin een klein museum realiseren en een extra stukje spoorbaan aanleggen.

Wentholtpark
De stichting Wentholtpark gaat twee kleine broedmachines aanschaffen en wil ook voorlichting gaan geven aan kinderen in het basis- en voortgezet onderwijs in een verder te realiseren clubhuis.

Geetelingshook
De speeltuin D'n Geetelingshook in Beltrum is hard toe aan onderhoud en er moet een flinke renovatie worden doorgevoerd, met als achterliggend doel de kinderen 'weg van de laptop' te krijgen, zoals het zo mooi en kernachtig werd uitgedrukt. Daarbij zal de nu verkregen gift weer een extra stap in de gewenste richting zijn.

Tristan Hoffman Challenge
Marieke en Mariƫtte die gaan in juni met een groep van veertig tot vijftig personen deelnemen aan de beklimming - lopend - van een ontzag inboezemende berg in Zuid-Frankrijk. Met de bijdrage van 750 euro hebben ze dan de mogelijkheid meer geld in te zamelen voor de Tristan Hoffman Challenge, die zich inzet voor kinderen met een beperking.

Voordat de cheques werden uitgereikt gaf Edwin Paardekoper van Probroed & Sloot in een gloedvol betoog een uiteenzetting over de ontstaansgeschiedenis van de kuikenbroederij en de toekomstplannen en de zeer geavanceerde voorzieningen die bij het broedproces worden gebruikt.