Zelfportret van Henk Hulshof uit Lichtenvoorde. Eigen foto
Zelfportret van Henk Hulshof uit Lichtenvoorde. Eigen foto

Kunstwerken van Henk Hulshof gezocht

Vervolg van de voorpagina

LICHTENVOORDE - Naast al zijn werkzaamheden vindt Henk Hulshof tijd om veel te tekenen en te schilderen. Dat komt al kort na de oorlog tot uiting: hij illustreert het boek '1000 jaar Lichtenvoorde' in 1946. Tal van boekjes, feestgidsen en jubilea voorziet hij daarna van treffende tekeningen. Als hij in 1980 na 40 jaar het schoolkrijtje neerlegt, krijgt zijn artistieke talent nog meer ruimte en gaat hij wekelijks schilderen met Joop Kruip uit de Haart. Hij is dan ook vaak in het fraaie buitengebied van de Oost-Achterhoek te vinden om het landschap en oude boerderijen vast te leggen, evenals dorpsgezichten, in aquarel en olieverf.

Als zoon Vic in het begin van de jaren '80 de kunstacademie in Arnhem volgt, wil vader Henk wel van de fijne kneepjes van het schilderen met de nieuwste acrylverven weten. Ze zijn dan regelmatig samen in Vic's atelier aan het werk, achter de Handy aan de Martin Leliveltstraat. Als hij tegen de 80 loopt, begint hij te sukkelen met z'n gezondheid, maar hij kan gelukkig terugkijken op een 'good leaven'. In juli 2000 overlijdt Henk Hulshof aan de gevolgen van prostaatkanker, op de leeftijd van 81 jaar.

Iedereen die één of meerdere schilderijen, tekeningen, krabbels, portretjes, illustraties of ontwerpen bezit van Henk Hulshof en die in korte bruikleen beschikbaar wil stellen voor deze bijzondere tentoonstelling, wordt vriendelijk verzocht zich melden, het liefst per e-mail, bij Vic Hulshof: info@vix.nu. Graag uiterlijk 13 januari 2019, want dan sluit de aanmelding.

De expositie zal worden gehouden in de oude Sint Jorisschool aan de Varsseveldseweg, naast het gemeentehuis, en gaat maximaal 2 weekenden duren in februari 2019.