Met Museum Plus Bus naar museum

GROENLO - Op woensdag 18 april houdt Huis van de Buurt (de Molenberg) een uitstapje naar museum de Twentse Welle te Enschede. De reis gaat met de Museum Plus Bus.

De Museum Plus Bus is een bijzonder leuk initiatief voor ouderen in Nederland. De bus rijdt elke dag een groep senioren naar één van de twaalf deelnemende musea. Het gaat om senioren die écht niet meer zelfstandig een museum kunnen bezoeken, vanwege hun lichamelijke conditie, geïsoleerde leefomgeving en/of financiële situatie. Senioren kunnen - mits ze voldoen aan de criteria - mee met de bus. En dit dankzij de ruim 800.000 deelnemers van partner Bankgiro Loterij.

Vanuit SZMK, locatie de Molenberg, zal de bus 's morgens rond 9.30 uur vertrekken naar Enschede. Daar wordt men ontvangen met koffie en wat lekkers, vervolgens is er een programma in het Museum de Twentse Welle en wordt daar geluncht. Zo rond 17.00 uur is men weer terug in Groenlo. Exacte programma volgt nog. De onkosten voor deze dag zijn 16 euro, voor de cake met koffie en lunch.
Museum Twense Welle heeft momenteel meerdere tentoonstellingen, onder andere over de textielindustrie, de droom van het vliegen en de tentoonstelling 'Van nul- tot duizendpoot' die vertelt over de mechanieken van de natuur; over de botten en spieren van dieren en over hoe ze werken. Dat wordt getoond aan de hand van dierskeletten, van preparaten, van microscopische beelden, van modellen, van video en fotografie en van robots. En de tentoonstelling; Frankenstein, ik denk dus ik ben. Hoe zal het zijn om mens te zijn in de toekomst? Er verschijnen steeds meer robotdieren. Als bezoeker ervaart men de wereld van de toekomst. Verder ziet men de nieuwe wereld door een reality-bril, bestuurt men de zelfrijdende auto, kan men prachtige films bekijken en de eigen toekomst voorspellen in de MyFutures-stoel.

Graag tijdig aanmelden, want er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Rollators kunnen mee en er kunnen enkele rolstoelen mee; de rolstoeler moet dan wel zelf voor begeleiding zorgen. Aanmelden kan tot vrijdag 6 april door te bellen naar 0544-473307 (kantoortijden) of te mailen naar dc.molenberg@szmk.nl.